'Tamo vlada anarhija, žene maltretiraju ako su plavuše'

1.1.2012.
17:02
VOYO logo

"Kako stvari stoje, čini se kako neću s momčadi krenuti na pripreme 7. siječnja", rekao je hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović kojem se očito sve više bliži dan rastanka s Moskvom, čiji je trenutno člam. No, ponuda ima.

"Čekam nešto za dalje, bar da odem nekamo na posudbu šest mjeseci. Odšteta nije velika, a opcija hvala Bogu imam. Istina, nisu neke bajne, ali ih imam dovoljno. No, siguran sam kako moj sljedeći klub neće biti u Rusiji. Imao sam samo jednu izravnu ponudu u Rusiji, a riječ je o vodećem drugoligašu Alaniji iz Vladivostoka. Predsjednik kluba Valerij Gazajev (bivši trener CSKA Moskve i Dynama Kijev) osobno me nagovarao da dođem u Alaniju, ali mi se tamo ne ide. Čak i ne zato što je riječ o Drugoj ligi, nego što je to u Osetiji, za naše pojmove čudnom području u Rusiji. Uostalom, tamo se još puca, a i ondje vladaju neka druga pravila", kaže Dujmović i otkriva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljeti muškarci tamo ne smiju hodati u kratkim rukavima jer bi ga odmah istukli, a žene ne smiju biti plave jer su odmah izložene raznim maltretiranjima. Svako područje u Rusiji ima neka svoja pravila, koja se trebaju poštovati. Primjerice, i Mahačkala je po mnogo čemu vrlo slična Kavkazu. Istina, klubovi iz tih područja plaćaju bolje nego pola Europe, ali ne bih volio živjeti u područjima gdje nije normalna situacija. Evo, baš je Samuel Eto'o nedavno izjavio kako nije vidio toliko oružja u životu kao u Mahačkali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjetio se kada je gostovao u Mahačkali.

"Vjerujte, tamo vlada prava anarhija. Kao recimo kod nas u 7. ligi. Čak se i suci boje tamo suditi, a na jednoj našoj utakmici došlo je i do tučnjave na terenu. Suci se na koncu boje prijaviti bilo kakve anomalije s utakmica, pa izgleda kao da se tamo ništa čudno ne događa. Uh, tamo je kao u 'Texasu'."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dujmović je razmotrio i mogućnost povratka u Hrvatsku.

"Iskreno, sada nemam volje za povratkom u hrvatsku nogometnu ligu, možda za 4-5 godina ukoliko se popravi situacija u našem nogometu. Radije bih vani igrao u nekoj drugoj ligi, nego u 1. HNL. Pratim HNL redovito i žao mi je što se kod nas stalno događaju neke trzavice, poput afere Offside. U Rusiji su takve stvari nemoguće, da klub mjesecima ne plati nekog igrača. Doduše, postoje situacije u kojima klubovi nezadovoljni igrama nekog pojedinca žele na razne načine isprovocirati igrača da ne ispuni neku stavku iz ugovora kako bi ga se mogli riješiti. Stanje u našem nogometu se ne može popraviti za mjesec dana, već kroz 10 godina ako ćemo pravilno raditi. No, sve je to odraz stanja u državi, slabe su plaće, slaba primanja, a povećava se kriminal."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo?

"Nikad ne reci nikad, kad dođe trenutak da razmišljam o tome, vidjet ćemo. Ponavljam, za sada nisam sklon povratku, a u 35. godini nema smisla zatvarati mjesto nekom mlađem igraču."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrene tijekom ljeta očekuju nastup na EURU u Ukrajini i Poljskoj.

"Glavno da smo se plasirali na to natjecanje. Bilo je nekih trzavica, morali smo poput naših rukometaša ili košarkaša plasman na EP osigurati na dramatičan način. No, mi smo jedina reprezentacija s područja bivše države koja se kvalificirala na Euro", smatra Dujmović i nadodaje kako ga nije strah da zbog neigranja propusti nastup na velikoj smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uopće me nije strah toga. Ako mi je tako suđeno, Bože moj! Znam da ću napraviti sve što je u mojoj moći da u lipnju budem u pravoj formi, igrački potpuno spreman. Ako me izbornik pozove - super, ako mu nisam potreban - O.K. U nogometu sam krenuo od nule, pošteno radio i trenirao, pa sam u 30. godini dogurao do reprezentacije. Naravno, nadam se da ću i dalje biti član Vatrenih", zaključio je za Sportske novosti.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo