TALIJANI ODALI POČAST LEGENDARNOM VATRENOM I NJEGOVOM NEOBIČNOM POTEZU: / 'On je bio Mandžukić prije Mandžukića'

Image
Foto: Profimedia

Jedino što ga je udaljilo od statusa zvijezde su brojne ozljede. Sve je krenulo još 1997. godine, a problemi su bili toliko učestali da je karijeru morao prekinuti s 32 godine

11.4.2020.
17:37
Profimedia
VOYO logo

Vikendom smo se na nogomet navikli do te mjere da su nam i one ljetne pauze bile predugačke. Valja tako vrijeme bez vrhunskog sporta skratiti pričama o velikanima, pa su tako Talijani odlučili odati počast legendarnom Vatrenom Mariju Staniću koji je u talijanskoj Parmi ostavio dubok trag u samo tri i pol godine.

Talijansko izdanje portala gol Stanića naziva "Mandžukićem prije Mandžukića", a navodi ga i kao ključnog igrača koji je spasio karijeru velikog Carla Ancelottija svojim pogotkom na San Siru u prosincu davne 1996. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Stanić nije imao priliku igrati u Ligi prvaka. Naime, 1997. godine Parma je osigurala svoj jedini nastup u elitnom klupskom natjecanu, a hrvatski reprezentativac bio je ozlijeđen.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Argentinian forward Claudio Lopez avoids a tackle by Croatian midfielder Mario Stanic (L) 26 June at Parc Lescure stadium in Bordeaux during the 1998 Soccer World Cup group H first round match between Croatia and Argentina. Argentina won 1-0 and qualified with Croatia for the next round of the competition. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO DERRICK CEYRAC / AFP PHOTO / DERRICK CEYRAC

HRVAT MORA POSTATI GLAVNI IGRAČ KLUBA: Ante Rebić osvanuo na naslovnici uglednog sportskog lista

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVAT MORA POSTATI GLAVNI IGRAČ KLUBA: /

Ante Rebić osvanuo na naslovnici uglednog sportskog lista

Image
HRVAT MORA POSTATI GLAVNI IGRAČ KLUBA: /

Ante Rebić osvanuo na naslovnici uglednog sportskog lista

Može Stana i na gol

Iako je za Vatrene nastupao na mjestu wing-backa, na kojoj ga je "izmislio" Ćiro Blažević, Stanić je većinu svoje karijere proveo kao krilni napadač ili veznjak. Zbog visine, pokretljivosti i borbenosti, autor teksta na Goalu usporedio ga je s Mandžukićem. Stanić je u vezi s pozicijama izjavio u ljeto 1998. da on može na Svjetskom prvenstvu stati i na gol ako treba.

Još jedna karakteristika veže Mandžukića i Stanića, a to je status kod navijača. Naime, Stanića su navijači Parme voljeli kao rijetko kojeg igrača, baš kao i Mandžukića u Juventusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su se prisjetili i jednog njagovog neobičnog poteza iz Francuske sa Svjetskog prvenstva koji samo potvrđuje da je Stanić bio totalno drukčiji od drugih. Naime, nakon što je Hrvatska svladala Rumunjsku u osmini finala, Stanić je obojao kosu u žuto. Na pitanje zašto je to napravio odgovorio je da je to znak da je uzeo skalp Rumunjima.

No jedino što je Stanića udaljilo od statusa zvijezde su brojne ozljede. Sve je krenulo još 1997. godine, a problemi su bili toliko učestali da je karijeru morao prekinuti s 32 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo