SPREMA LI SE TO TRANSFER / Talentirani Vatreni na meti Liverpoola? Dalić ga već ima na radaru, kažu da je Rakitićev nasljednik i jedan od najvećih talenata u Europi

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Skauti Liverpoola nisu slučajno detektirali Hrvata, Liverpool ima veoma pozitivna iskustva sa Salzburgovim igračima

4.5.2022.
14:41
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ako je vjerovati napisima njemačkog Bilda, Liverpool bi se već sljedećeg ljeta mogao pojačati mladim hrvatskim nogometašem iz redova Salzburga, Lukom Sučićem. Nijemci tvrde kako bi mladi Vatreni trebao biti dodatna konkurencija u vremešnom veznom redu Redsa, kojeg trenutno sačinjavaju Jordan Henderson (31), Thiago Alcantara (31), Fabinho (28), Naby Keita (26), Curtis Jones (21), Oxlade-Chamberlain (28) te veteran James Milner (36).

Iako se čini da će Sučić teško izboriti mjesto u momčadi, dobar dio ovih navijača ili igra u defenzivnoj ulozi, poput Keite i Fabinha, a dio njih bliži se kraju svoje karijere, poput Hendersona i Milnera. Jones je svakako budućnost Liverpoola, dok je Oxlade-Chamberlain ipak samo pričuvni igrač. Dakle, za mladog i supertalentiranog Hrvata svakako bi se našlo mjesta u veznom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skauti Liverpoola nisu slučajno detektirali Hrvata, Liverpool ima veoma pozitivna iskustva sa Salzburgovim igračima. Za početak Sadio Mane je tamo započeo svoj put, Naby Keita nekada je igrao za Austrijance, a nakon toga i za Leipzig, klub koji je također dio Red Bullove grupacije. Na koncu i Ibrahima Konate igrao je za Leipzig, a u Liverpoolu igra i Takumi Minamino, koji je doduše samo pričuva, ali je također bivši Salzburgov igrač.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Uskoro u reprezentaciji?

Što se Sučića tiče, on je svojim izvanserijskim igrama opravdao interese velikih klubova, poput eto Liverpoola ili Milana koji ga je ranije tražio. Sučića mnogi nazivaju nasljednikom Ivana Rakitića, no više nam se čini da Sučić nalikuje na onog Rakitića s početka karijere kada je Ivan zabijao i asistirao znatno više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone Sučić je odigrao 41 utakmicu za Salzburg, zabio je deset golova i još četiri namjestio. Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na 13.5 milijuna eura i on je peti najskuplji igrač austrijskog kluba, a tak mu je 19 godina.

Sučić je ostavio i vrlo dobar dojam u U-21 reprezentaciji, gdje je skupio četiri gola u četiri nastupa, a brzo ga je uočio i Zlatko Dalić koji mu je uručio poziv u A selekciju još u listopadu prošle godine. Lako je moguće da Sučić na kraju otputuje i na Svjetsko prvenstvo u Kataru s reprezentacijom, pogotovo ako ostvari veliki transfer ovoga ljeta i postane igračem Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić ima još podosta utakmica, kako prijateljskih pripremnih za SP, tako i onih u Ligi nacija u lipnju i u rujnu i tamo svakako može testirati i Sučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo