'Takvog čovjeka nikad nitko ne smije zaboraviti!'

Vijest o smrti velikana hrvatskog nogometa, Tomislava Ivića s tugom su dočekali svi sportski djelatnici.

25.6.2011.
2:13
VOYO logo

"Jako sam tužan zbog smrti naše legende prije svega njegove obitelji. Ovo je veliki gubitak ne samo za hrvatski već i za europski nogomet. Imao sam tu sreću da sam mogao posjećivati Tomislava sve do posljednjih dana života. Slušao sam pozorno što je govorio i upijao to znanje. Nažalost, ova praznina koju sad osjećamo će s vremenom samo rasti. U nogometu se pojave tisuće i tisuće trenera, a rijetki su oni koji promjene nogometnu filozofiju poput Ivića", izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić za 24sata.

Predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, također je pogodila smrt najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski nogomet je ostao bez čovjeka čiji gubitak nikad nećemo nadoknaditi. Ivić je nogometu davao drugu dimenziju. Kad je bio trener Hajduka od njih je napravio svjetsku momčad, takvog čovjeka nikad nitko ne smije zaboraviti, znam da se to neće dogoditi, svi mi koji imamo veze s hrvatskim nogometom" prokomentirao je Marković.

Jedan od njegovih učenika iz doba zlatne Hajdukove generacije, Ivica Šurjak, nije mogao sakriti tugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Ivićem sam radio od svoje 12 godine u Hajduku. Osvajali smo trofeje i u omladinskim natjecanjima te tri prvenstva i pet kupova u prvoj momčadi Hajduka. Unosio je nešto novo u nogomet. Igrali smo ispred svog vremena. Ovo je veliki gubitak", rekao je Šurjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo