Kakva sramota za SP: Izvrijeđao FIFA-u, 'zalijepio' im otkaz i otišao

28.6.2014.
13:02
VOYO logo

Prosvjedovao je na taj način protiv kazne svome napadaču Luisu Suarezu koji je u dvoboju protiv Italije u 3. kolu D-skupine Svjetskog prvenstva ugrizao za rame suparničkog braniča Giorgija Chiellinija. Treći je put u karijeri Suarez povukao takav potez, pa ga je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila s devet utakmica zabrane igranja za reprezentaciju i četiri mjeseca zabrane bilo kakvih nogometnih aktivnosti, što znači da do kraja listopada neće smjeti igrati ni za Liverpool ili neki drugi klub u koji prijeđe. Za Tabareza je, međutim, takva kazna skandalozna.

"Riječ je o izrazito teškoj kazni izazvanoj medijskim napadima koji su počeli odmah nakon utakmice protiv Italije. Novinari govore samo o tom pitanju, ne znam iz kojih su država, ali svi pričaju engleskim jezikom. Tko pobjeđuje s ovakvom kaznom? Kome ona koristi? Hoće li se njome izbjeći ovakvi incidenti u budućnosti? Sumnjam jer se to događalo i prije", rekao je Tabarez u uvodu svoga monologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I na ovom smo prvenstvu vidjeli incidente slične ovome između Suareza i Chiellinija, ali kazne su bile drugačije. Očekivali smo kaznu, ali ne tako tešku, a iznenađeni smo i što nije kažnjen Chiellini. Uz pogreške koje je možda napravio, Luis Suarez je dao značajan doprinos nogometu, a to je bit Svjetskog prvenstva."

U zaključku je Tabarez objavio i da u znak prosvjeda napušta svoju dužnost u FIFA-i u kojoj je bio član Tehničke istraživačke grupe koja analizira utakmice reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da u ovom trenutku nije mudro da budem u organizaciji s ljudima koji su vršili pritisak da se odredi ovakva kazna Suarezu i koji imaju drugačije vrijednosne kriterije od mojih", zaključio je Tabarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo