POKRENUTA ISTRAGA PROTIV BOGATOG ŠEFA PSG-A: / Istražitelji Valckeu pretražili sva imanja diljem Europe

Image
Foto: AFP

Švicarski tužitelji otvorili su istragu protiv predsjednika francuskog velikana PSG-a Nassera Al-Khelaifija zbog sumnje u koruptivne radnje u nogometu, prenosi nogometni portal 101 Great Goals.

12.10.2017.
16:42
AFP
VOYO logo

Točnije, razlog pokretanju istrage je sumnja u sukob interesa i davanja mita. Naime, Nasser Al-Khelaifi predsjednik je bogate arapske korporacije Qatar Sports Investments, jedne od najvećih, najbogatijih i najutjecajnijih korporacija trenutno u svijetu. Upravo navedena korporacija polaže i TV prava preko ugledne televizijske katarske tv mreže "beIN Sport" u kojoj je upravo Nasser Al-Khelaifi izvršni direktor.

KRŠENJE FINANCIJSKOG FAIR-PLAYA? Zaboravite, oni imaju samo jedan problem kojeg ne znaju riješiti

Kako bi "njegova" TV mreža beIN Sport dobila TV prava na najveće nogometno reprezentativno natjecanje na svijetu, kako istražitelji u svojim dokumentima ističu, Nasser Al-Khelaifi davao je mito generalnom tajniku Fife Jérômeu Valckeu kako bi prava pripala "beIN Sport".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Švicarce su inkriminirajuća TV prava za SP 2026. i 2030. Švicarski tužitelji navode kako je tijekom četvrtka ispitan Valcke, a obavljene su premetačine na njegovim imanjima u Francuskoj, Grčkoj, Italiji i Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako se puno medijske prašine diglo kada se saznalo da 222 milijuna eura vrijednom transferu Neymara iz Barcelone PSG pridružuju Kyliana Mbappea, igrača za kojim se otimala cijela platežno moćna nogometna Europa.

Kršenje financijskog fair-playa bilo je ono što se najčešće pritom spominjalo, no pariški klub ‘zaobišao’ je nepravilnosti na način da je Mbappea iz redova aktualnog prvaka Monaca doveo na posudbu, odnosno kupit će ga tek sljedeće godine kada će u smjeru aktualnih francuskih prvaka poslati nekih 180 milijuna eura. No, PSG-ovo poslovanje kod oba transfera isto je pod povećalom na stolovima švicarskih istražitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo