SVI MESSIJEVI GOLOVI ZA ARGENTINU: / Prvi može zahvaliti Stjepanu Tomasu, a posljednji je bio spektakularan

Image
Foto: AFP, JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi šokirao je javnost objavom da više neće igrati za argentinsku reprezentaciju.

27.6.2016.
9:48
AFP, JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
VOYO logo

Messi je za Argentinu odigrao čak 113 utakmica i postigao 55 pogodaka. No, njegove su se frustracije s godinama gomilale jer unatoč svojoj veličini i dobrim suigračima, nikad u nacionalnom dresu kao senior nije uspio osvojiti trofej.

Nagomilane frustracije

Posebno su bolne posljednje tri godine. Poraz u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014., pa poraz od Čilea nakon jedanaesteraca u finalu lanjske Copa Americe i onda potpuno identična priča ove nedjelje u New Jerseyju... Opet finale Copa Americe, opet Čile i opet poraz na penale. Bilo je to previše za Messija koji je nakon utakmice u kojoj je i sam promašio jedan jedanaesterac objavio da se povlači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE JE ISTO K'O I LANI: /

Čile preko penala do trofeja, Argentina još jednom pala u finalu

Image
SVE JE ISTO K'O I LANI: /

Čile preko penala do trofeja, Argentina još jednom pala u finalu

Ostat će zapamćeno da je Messi prvi pogodak u dresu Argentine postigao protiv - Hrvatske! Dogodilo se to 1. ožujka 2006. u prijateljskoj utakmici igranoj u Baselu. U ludom početku dvoboja Ivan Klasnić je doveo Hrvatsku u vodstvo u trećoj minuti, u četvrtoj je izjednačio Carlos Tevez, a u šestoj je Messi iskoristio veliku pogrešku Stjepana Tomasa i donio Argentini vodstvo. Do kraja su Vatreni ipak preokrenuli golovima Darija Srne i Darija Šimića i tako pokvarili Messijevu feštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji gol za Argentinu, ako se ne predomisli, Messi je zabio u polufinalu Cope protiv domaćina SAD-a (4-0). I taj je bio doista spektakularan, iz slobodnog udarca... U nastavku pogledajte i uživajte svih 55 Messijevih pogodaka za Gauče - od Hrvatske do SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo