TEŠKI DANI U LONDRI / Svi ih ismijavaju, mediji razapinju, a sada su ih oprale i legende kluba: 'Gledanje Chelseaja bilo je gubljenje vremena'

Image
Foto: Profimedia

Legende Chelseaja nisu bile zadovoljne predstavom njihovog kluba

7.9.2022.
11:16
Profimedia
VOYO logo

U susretu 1. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 20.607 gledatelja pobijedio Chelsea s 1-0.

Image
EMOTIVAN POVRATAK /

Zvonimir Boban nije skrivao oduševljenje nakon spektakla na Maksimiru: 'Ovo je poseban dan...'

Image
EMOTIVAN POVRATAK /

Zvonimir Boban nije skrivao oduševljenje nakon spektakla na Maksimiru: 'Ovo je poseban dan...'

Nogometaši zagrebačkog Dinama svoj osmi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka otvorili su na stadionu u Maksimiru pobjedom protiv bivšeg europskog i engleskog prvaka Chelseaja. Gol odluke pao je u 13. minuti, kada je Mislav Oršić fantastičnim trkom pretrčao Wesleyja Fofanu i matirao Kepu Arrizabalagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji razapeli su Chelsea, njihov pristup, taktiku i igru na Maksimiru, a javile su se i legenda Plavaca iz Londona, Joe Cole i Frank Leboeuf.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nisu ih štedjeli

Joe Cole je u Chelseaju proveo sedam godina, osvojio je tri titule Premier lige, kao i dva FA kupa i jedan Liga kup, a trenutno radi kao trener u akademiji kluba. Žestoko se obrušio na igrače Chelseaja, a posebno je ljutit na Hakima Ziyecha i Kalidoua Koulibalyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje početi? Dečki u obrani se moraju posložiti što prije. Ljudi gledaju samo pogodak, ali mogli smo izvući nebrojeno primjera u kojima je Koulibaly bio loše postavljen. Za 31-godišnjeg braniča je nevjerojatno spor. Na drugoj strani terena, fali li im samopouzdanja? Jedina pozitiva za Thomasa Tuchela je što je dosta igrača kucalo na vrata i pitalo zašto ne igraju i da žele priliku. Ti igrači su večeras dobili priliku i sada im je barem jasno zašto ne igraju. Ziyech, on je talentiran, ali iz nekog razloga nije 'kliknuo' sa Chelseajem", rekao je Cole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leboeuf je pak predstavljao Chelsea pet sezona, a njihovu igru protiv Dinama nazvao je dosadnom. Istaknuo je da igraju kao roboti te da izgledaju kao da ih je briga za rezultat.

"Iskreno, bilo je dosadno. Je li taktika odraditi što više dodavanja na utakmici i da te nije briga za rezultat? Bio sam potresen dok sam gledao jer je to za mene bilo gubljenje vremena. Toliko očekujemo od naših talenata na drugoj strani terena. Igraju kao roboti, ništa ne riskiraju. Očekujemo da će se ohrabriti i riskirati, ali izgleda da oni to ne mogu napraviti u ovom trenutku", rekao je bivši francuski stoper za ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo