Švedski nogometni savez izazvao buru zbog spolne nejednakosti

13.11.2013.
21:59
VOYO logo

Nedavno je 37-godišnji veznjak Anders Svensson nadmašio rekord Thomasa Ravellija koji je odigrao 143 utakmice za reprezentaciju. Na godišnjoj svečanosti Švedskog nogometnog saveza održanoj u ponedjeljak Svensson je dobio ključeve novog Volva kao znak priznanja za njegovih rekordnih 146 nastupa za nacionalnu momčad.

Među nazočnima je bila i švedska 36-godišnja reprezentativka Therese Sjögran, rekorderka sa 187 nastupa u ženskoj reprezentaciji. Sjögran je minulog ljeta nastupala na Europskom prvenstvu održanom baš u Švedskoj, koje je izazvalo pravu nogometnu groznicu u toj zemlji. Švedska selekcija dogurala je do polufinala u kojem je izgubila od Njemačke s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge suigračice Therese Sjögran izrazile su putem Twittera nezadovoljstvo što Švedski nogometni savez nije i nju prigodno nagradio kao Svenssona.

Švedski nogometni savez priznao je svoju pogrešku, ali se ipak opravdao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Therese Sjögran još uvijek igra, dok se za Svenssona očekuje da će se povući nakon aktualne kampanje za Svjetsko prvenstvo. Gledajući unatrag, vjerojatno smo mogli ovu priču prezentirati bolje i jasnije", rekao je predsjednik saveza Karl-Erik Nilsson.

Therese Sjögran je isprva nerado komentirala situaciju, ali je ipak izrazila razočaranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radi se tu o automobilu, već o načinu na koji su to učinili. Ako su nagradili Svenssona, trebali su i mene", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo