SVE MANJE TAJNI: / Određen sudac za veliki okršaj Francuske i Njemačke. Srbin sudi finale?

Image
Foto: AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

Veliki okršaj između Francuske i Njemačke u polufinalu Europskog prvenstva sudit će Talijan Nicola Rizzoli, objavila je UEFA.

4.7.2016.
14:16
AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
VOYO logo

Dvoboj koji se igra u četvrtak u 21 sat u Marseilleu bit će četvrti na ovom Euru na kojem će suditi Rizzoli. Talijan je u grupnoj fazi sudio utakmice Engleska - Rusija (1-1) i Portugal - Austrija (0-0), a u osmini finala je vodio dvoboj u kojem je Francuska s 2-1 svladala Republiku Irsku. Već u drugoj minuti te utakmice opravdano je dosudio kazneni udarac iz kojeg su Irci poveli, no domaćin natjecanja je do kraja uspio preokrenuti.

Wales izbacuje Clattenburga?

Švedski sudac Jonas Eriksson dijelit će pravdu na prvoj polufinalnoj utakmici Eura u kojoj će se u srijedu u Lyonu (21 sat) sudariti reprezentacije Walesa i Portugala. Erikssonu će to biti treća utakmica na Euru te druga u kojoj će suditi Velšanima. Sudio je dosad u ogledu Hrvatska - Turska (1-0) te u utakmici Wales - Rusija (3-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski mediji nagađaju da su odabirom Erikssona i Rizzolija za polufinalne utakmice, u igri za finale ostali srpski sudac Milorad Mažić te Englez Mark Clattenburg. No, uđe li Wales u finale, to će izbaciti Clattenburga iz utrke jer, prema pravilima UEFA-e, britanski sudac ne smije suditi nijednoj od britanskih reprezentacija, osim u slučaju kada igraju međusobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo