TRAGIČAN KRAJ 'BRAZILSKOG LEICESTER CITYJA': / Prije sedam godina su bili četvrtoligaši, tek su ostvarili najveći uspjeh u povijesti kluba

Image

"Mali, neglamurozni klub koji raste", tako je ESPN opisao Chapecoense nakon plasmana u finale Copa Sudamericane.

29.11.2016.
15:11
VOYO logo

Nažalost, pet dana kasnije, sve je stalo za ovaj brazilski klub. Avion koji je prevozio momčad srušio se danas u blizini Medellina, gdje je Chapecoense trebao 1. prosinca igrati prvu finalnu utakmicu drugog po snazi južnoameričkog klupskog natjecanja.

Klub osnovan 1973. godine

Bili su prva brazilska momčad koja je nakon 2013. godine izborila finale Copa Sudamericane izbacivši u polufinalu argentinski San Lorenzo. Nakon 1:1 u gostima, kod kuće su odigrali 0:0. Sudbina se okrutno pogirala s Chapecoenseom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u posljednjim trenucima utakmice, u 4. minuti sudačke nadoknade, vratar Danilo je uspio obraniti stopostotnu šansu gostiju, pa su Brazilci slavili plasman u finale, najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Da je barem Danilo primio taj pogodak

Da je Danilo bar primio taj pogodak...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Chapecoensea bio je među petoricom preživjelih od ukupno 81 putnika, ali je izdahnuo u bolnici od posljedica nesreće. Iz momčadi, nesreću su preživjela samo dvojica igrača, braniči Helio Neto i Alan Ruschel te vratar Jakson Follmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chapecoense je relativno novi klub, osnovan 1973. godine u gradu Chapeco, na jugu Brazila. Njihov stadion Arena Conta u državi Santa Caterini ima kapacitet od 22,600 mjesta, a uzvratnu utakmicu protiv Atletico Nacionala ovaj brazilski klub nije mogao igrati na svom stadionu, jer CONMEBOL zatijeva kapacitet od najmanje 40,000 mjesta.

Cleber Santana najpoznatiji igrač

U brazilskoj prvog ligi natječu se tri sezone, od 2014. godine. Još prije samo sedam sezona, bili su četvrtoligaši, a plasman u finale Copa Sudamericane za Chapecoense je bio najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji igrači stradale momčadi su Cleber Santana koji je od 2007. do 2010. igrao u madriskom Atleticu, a suigrači su mu bili Sergio Agüero i David De Gea.

Ananias je bio na posudbi iz Cruzeira, a u polufinalu je zabio odlučujući pogodak u gostima koji je Chapecoense odveo u finale. Veznjak, 21-godišnji Mateus Biteco također je u klub stigao na posudbu, iz njemačkog Hoffenheima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Marcelo Boeck pet je sezona, do 2016. igrao u lisabonskom Sportingu.

Sve o zrakoplovnoj nesreći brazilskog kluba pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo