SVE JE ISTO K'O I LANI: / Čile preko penala do trofeja, Argentina još jednom pala u finalu

Image
Foto: AFP, Mike Stobe
27.6.2016.
8:55
AFP, Mike Stobe
VOYO logo

Finalna utakmica igrana na stadionu MetLife u New Jerseyju bila jer u mnogočemu preslika lanjske. Čile je ponovno bio bolji od Argentine, ponovno u osnovnom dijelu i produžecima nije bilo golova i ponovno je u izvođenju jedanaesteraca (4-2) slavila La Roja.

Bravo spasio Čileance

U dramatičnoj i gruboj utakmici obje su reprezentacije kraj dočekale s igračem manje. Kod Čileanaca je već u 28. minuti drugi žuti karton dobio Marcelo Diaz nakon prekršaja na Messiju, ali nisu Gauči dugo imali igrača više budući da je u 43. minuti izravni crveni karton zbog grubog starta na Arturu Vidalu dobio Marcos Rojo. Utakmica nije obilovala šansama, a najbolju je u 100. minuti imao Sergio Agüero čiji je udarac glavom spektakularno obranio Claudio Bravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođenje jedanaesteraca otvorio je Messi poslavši loptu preko gola, ali odmah potom je nadu Argentini vratio Sergio Romero obranivši udarac Vidalu. Precizni su u nastavku bili Mascherano i Agüero za Argentinu, odnosno Castillo i Aranguiz za branitelja naslova, da bi u četvrtoj seriji Bravo obranio udarac Bigliji, a Beausejour donio Čileu veliko slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/0WXN

Čileu je to drugi naslov na Copi, dok Argentina trijumf čeka još od 1993. godine. Ako uzmemo u obzir i svjetska prvenstva, Gaučima je ovo treći finale zaredom i treći poraz. Ni ne čudi onda toliko Messijeva frustracija i odluka o povlačenju iz reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo