SVAKA ČAST ŠKOTIMA, ALI PRIČA DANA IPAK SU MAKEDONCI I NJIHOVO 'HRABRO SRCE': / 'Ne vjerujem da u 38. godini prvi put idem na EURO!'

Image
Foto: Profimedia

Iako je u originalu William Wallace kojem je nadimak Hrabro Srce Škot, imaju Makedonci i svog heroja. Pandev kaže da su mu se u ovoj utakmici ostvarili snovi

13.11.2020.
11:35
Profimedia
VOYO logo

Sjeverna Makedonija je u finalu play-offa skupine D u Tbilisiju pobijedila Gruziju 1:0 i tako prvi put u povijesti izborila plasman na EURO.

Junak utakmice bio je 37-godišnji Goran Pandev koji je u 56. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, svoj 36. gol u 114. nastupu u dresu nacionalne vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to sjajna akcija u četiri poteza u kojoj su sudjelovali "Talijani", veznjak Napolija Elif Elmas, napadač Udinesea Ilija Nestorovski i napadač Genoe Pandev.

Image
POZNATE SU SVE SKUPINE EUROPSKOG PRVENSTVA: /

Evo kad, s kim i gdje igra Hrvatska te kako će izgledati cijelo natjecanje

Image
POZNATE SU SVE SKUPINE EUROPSKOG PRVENSTVA: /

Evo kad, s kim i gdje igra Hrvatska te kako će izgledati cijelo natjecanje

Hrabro srce

Iako je u originalu William Wallace kojem je nadimak Hrabro Srce Škot, imaju Makedonci i svog heroja. Pandev kaže da su mu se u ovoj utakmici ostvarili snovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam sretan, igrao sam mnogo velikih utakmica u karijeri, ali ovako sretan nikad nisam bio. Mislim da je moje iskustvo pomoglo reprezentaciji u ovom uspjehu", rekao je Pandev nakon utakmice pa dodao:

"Ostvario nam se san. Svi znamo da je bio dug put do ovoga, ali dečki su stvarno zaslužili Euro i vjerojatno još uvijek nismo svjesni što smo postigli. Sretni smo, tek ćemo u idućim danima shvatiti što smo napravili. Ne vjerujem da sam u 38. godini života uspio otići na Euro", zaključio je makedonski kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do play-offa za odlazak na EP Makedonci su stigli s obzirom na to su prošle godine u grupi D Lige nacija bili bolji od Armenije, Gibraltara i Lihtenštajna, a potom su u polufinalu play-offa pobijedili Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stižu nagrade, fešta u Skoplju

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je sa po 10.000 eura nagraditi sve nogometaše i članove stručnog stožera. Unatoč strogim epidemiološkim mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa u Skoplju je burno proslavljen povijesni uspjeh.

U centru grada okupilo se stotinjak razdraganih građana, dok je dio ljudi slavio vozeći se automobilima po ulicama Skoplja, glasno trubeći i mašući zastavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Makedonija će na EP-u igrati u skupini C u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo