ŠTO JE S NJIM? / Suludi potez trenera Barcelone. Xavi otpisao i na transfer-listu bacio veliku zvijezdu i talenta vrijednog 100 milijuna eura

Image
Foto: Profimedia

Na Camp Nou je stigao prošle godine iz Ajaxa za 21 milijun eura i odmah se uklopio u ekipu

14.12.2021.
9:26
Profimedia
VOYO logo

Prije manje od tjedan dana nezavisna institucija koja se bavi statističkim podacima i proučavanjem nogometnog tržišta te sama procjenjuje vrijednost nogometaša, CIES Football Observatory, objavila je popis najvrjednijih nogometaša svijeta mlađih od 23 godine.

Taj su popis razdijelili prema pozicijama i na gotovo svakoj od pozicija, Barcelona u top 10 najskupljih i najboljih igrača ima barem po jednog. Na CIES-ovu popisu najboljih desnih bekova svijeta našao se tako i glavni akter naše priče, nizozemski reprezentativac Sergino Dest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dest je na Camp Nou stigao prošle godine iz Ajaxa za 21 milijun eura i odmah se uklopio u ekipu i postao, de facto, stožerni igrač i prvotimac. I tako je bilo sve do dolaska novog trenera Xavija Hernandeza, a sada Mundo Deportivo piše kako je legendarni veznjak Barcelone odlučio prodati mladog Desta.

Image
Foto: Profimedia

Suludi potez?

"U klubu postoje sumnje u Destove mogućnosti. U ofenzivi se zna da ima dobar centaršut, dribling i udarac, ali sve su izraženiji njegovi propusti u defenzivi. Čelnici Barcelone vjeruju da Dest nije igrač za prvih 11 i spremni su ga prodati dok još uvijek za njega mogu dobiti solidan novac", piše Mundo Deportivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dest ima ugovor s klubom do 2025. godine i svakako neće biti jeftin kupcu, ali nejasno je samo kako će Xavi pokrpati poziciju desnog beka, jer Dest je trenutno jedini kvalitetan desni bek u klubu. Na raspolaganju još ima veterana Danija Alvesa, dok su možebitne alternative, poput Sergija Roberta ili već zaboravljenog Mousse Waguea na duže vrijeme izvan pogona zbog ozljeda.

Isto tako, valja podsjetiti da je Barcelona u teškim financijskim problemima i da vrlo vjerojatno neće moći nikoga kupovati još neko vrijeme, tako da se prodaja perspektivnog desnog beka vrijednog 100 milijuna eura ipak čini malo suludom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo