SULUDA ODLUKA TROSTRUKOG PRVAKA ENGLESKA: / Leeds šalje momčad na pripreme u ratnu zonu, navijači zgroženi

Image
Foto: AFP

"Ambiciozni su i drago nam je da im možemo pomoći. A turneja će nam dati šansu da upoznamo nove navijače", rekao je direktor kluba Angus Kinnear

24.4.2018.
19:01
AFP
VOYO logo

Pripremne turneje nogometnih klubova ovise o njihovim financijama pa tako neko odlaze u Tursku ili Portugal i Španjolsku, a neki se redovito odlučuju za američki kontinent. No vodstvo englesko Leedsa odlučilo se za krajnje ekstremnu lokaciju - Mijanmar.

Naime, trostruki engleski prvak i nekoć polufinalist Lige prvaka, a danas 12. momčad druge lige, dogovorio je utakmice protiv tamošnje All Star selekcije lige te reprezentacije Mijanmara koja se nalazi na 135. mjestu Fifine ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tamo vole engleski nogomet'

Lokacija za pripreme je sama po sebi čudna, a posebice kada se zna da u toj državi vladaju nemiri, a britansko ministarstvo vanjskih poslova savjetuje da se odgode sva putovanja ondje osim nužnih zbog opasnosti od nasilja.

Posljednjih nekoliko godina tamo traje etničko čišćenje i vlada brutalan režim, a udruge za ljudska prava i brojni navijači kluba zgražaju se nad ovim činom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mijanmar je jedna od najbrže rastućih nacija jugoistočne Azije i strastveno vole engleski nogomet. Ambiciozni su i drago nam je da im možemo pomoći. A turneja će nam dati šansu da upoznamo nove navijače", rekao je direktor kluba Angus Kinnear, a prenosi Goal. Leeds United najavio je i kako će tamo otvoriti kliniku za liječenje lokalne djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se nikada nisam osjećao odvratnije jer sam navijač Leedsa. Odlazak u državu koja čini genocid na svojim ljudima. Užasno", napisao je jedan navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo