KAOTIČNA SJEDNICA: / ZNS nakon burne Skupštine ipak podržao Šukera! Hotel Antunović pod policijskom opsadom zbog BBB-a

Image
Foto: PIXSELL

Situacija u 'Zagrebačkom nogometnom savezu' i nije bila tako bajna za predsjednika HNS-a Davora Šukera.

28.11.2017.
20:05
PIXSELL
VOYO logo

Nakon jednosatnog vijećanja, skupštinari Zagrebačkog nogometnog saveza svoj su glas dali Davoru Šukeru. Nikakve neizvjesnosti nije bilo. Od 50 delegata, koji su stigli na Skupštinu, 46 je dalo glas Šukeru, dvojica su bila suzdržana (MNK Alumnus futsalFER i NK Sava), a dvojica su glasovala protiv (predstavnik NK Rudeša i NK Zagreb 041). Međutim, iako se činilo kako će upravo navedeni nogometni županijski Savez biti možda i najjače Šukerovo uporište u izborima za predsjednika HNS-a, to nije bilo tako.

ČOVJEK OPTEREĆEN USKOK-ovim OPTUŽNICAMA ISTIČE: ‘Obećanja bez pokrića ništa ne koštaju’

ČITATELJI NET.HR-a BIJESNI NA HRT: ‘Jad i bijeda od televizije, četiri programa, a nigdje sporta! Gurajte još više Skeju i Markićku’

MIŠKOVIĆ VIĐEN U MAMIĆEVOM DRUŠTVU: Je li Dinamov savjetnik tražio podršku za Šukera?

Dio ZNS-a okrenuo je leđa Šukeru i društvu i aktualno vodstvo hrvatskog nogometa, koji već duže vrijeme nema povjerenje većeg dijela javnosti, dovelo u probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOĆNI GRADSKI PROČELNIK LOVRIĆ ZA NET.HR: ‘Lažu oni koji kažu da Bandić skuplja glasove za Šukera! Ipak nije toliko lud…’

Sjednica je, kako doznajemo, počela utvrđivanjem verifikacija, a kad se sve utvrdilo, riječ su bili dobili i Damir Vrbanović i Davor Šuker. Predsjednik HNS-a pričao je o uspjesima reprezentacije. Znači, isticao je demagogiju o tome kako je uspjeh plasman Vatrenih na SP, kako imamo jaku reprezentaciju, uglavnom sve najbolje o reprezentaciji i radu HNS-a. Ono što u ovoj priči spada pod normalno, ako uzmemo u obzir kako kvalitetnu reprezentaciju imamo...

ŠUKER SE OBRAČUNAO S NOVINARIMA: ‘Manipulirate anketama za predsjednika, ne pomažete nogometu’

'Vjerujem kako i među vama ima nezadovoljnika'

Nakon toga je trebalo biti glasanje o kandidaturi Davora Šukera na predstojećoj izbornoj skupštini IO HNS-a za predsjednika Saveza. Tad se pridigao dopredsjednik Futsal Dinama Juraj Čošić i zatražio riječ. Čošić je dobio riječ, otišao do pozornice i održao govor koji je po završetku popraćen velikim pljeskom okupljenih predstavnika klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.04.2016., Zagreb - U pivnici Medvedgrad odrzana konferencija za medije futsal Dinama, povodom reakcije na drakonsku kaznu koju im je izrekao HNS. Juraj Cosic, Tomislav Bakovic, Matija Dulvat. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

NOVI PREOKRET U IZBORIMA ZA PREDSJEDNIKA HNS-A: Dobar dio zagrebačkih klubova okrenuo leđa Šukeru

"Izražavam nezadovoljstvo dnevnim redom i radom ove skupštine općenito. Smatram da ovako važno pitanje za sve klubove u ZNS-u i Hrvatskoj mora biti organizirano i predstavljeno puno bolje. Mi ne znamo niti jedan plan i program niti jednog od kandidata za predsjednika HNS-a, a trebamo o njemu glasati. Smatram da kandidati moraju predstaviti plan i program za mandat koji traže, a ne kao do sad organizirati glasovanje na brzinu samo kako bi se ispunila forma. Stoga vam predlažem da odgodite glasovanje", kazao je okupljenima Juraj Čošić i nastavio:

Image
Image

06.04.2016., Zagreb - U pivnici Medvedgrad odrzana konferencija za medije futsal Dinama, povodom reakcije na drakonsku kaznu koju im je izrekao HNS. Juraj Cosic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

"Napominjem da izražavanjem nezadovoljstva radom ovog saveza ne prozivam njegove djelatnike s kojima se svakodnevno susrećem i s kojima imam odličan odnos, nego one koje upravljau savezom, a najviše one koji s njim vladaju iz sjene. Znam da ima jako puno nezadovoljnih klubova i neki od njih su ovu skupštinu odlučili bojkotirati, a vjerujem kako i među vama ima nezadovoljnika koji čekate na pravi trenutak. Vrlo je važno baš danas pokazati vodstvu ZNS-a kako se ne slažemo s ovakvim načinom vođenja saveza i skupštine te odnosom prema klubovima", jasno je naglasio Čošić i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija Boysima zabranila da se približe hotelu

"Zato pozivam sve predstavnike klubova koji ne žele podržati ovakav način rada i predloženog kandidata da napuste skupštinu i tako pošalju jasnu poruku kako su svjesni da stanje mora biti bolje! Ovo je prava prilika da pokažete karakter i da budete promjena koju želite vidjeti", istaknuo je dopredsjednik Futsal Dinama koji je nakon toga napustio sjednicu uz, kao što smo kazali - pljesak!

Nakon toga, kako doznajemo, došlo je do žustre rasprave među okupljenima. Da je, kojim slučajem, još 14 predstavnika klubova izašlo van sa sjednice, kvorum bi se izgubio i svaka odluka ne bi bila valjana. No, na kraju je ZNS nakon burne Skupštine većinom ipak podržao Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Bad Blue Boys došli su pred zagrebački hotel Antunović kako bi izvjesili poruku HNS-u, no policija ih je odmah okružila, neslužbeno doznajemo. Ispred hotela skupštinu ZNS-a osiguravalo je preko 100 policajaca.

Nakon što je dobio podršku ZNS-a, Šuker tako ima potporu ukupno šest saveza (od kojih pet to još moraju formalno potvrditi) i još mu tri trebaju kako bi postao kandidat na izbornoj skupštini HNS-a 22. prosinca u Sheratonu (sistem 8+1). Točnije, Šuker sada treba prikupiti potpise još osam županijskih nogometnih saveza kako bi njegova kandidatura bila pravovaljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo