ŠUKER I DRUŠTVO MORALI SU POPUSTITI: / Statut HNS konačno usklađen s Zakonom o sportu

Image

Na izvanrednoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza u ponedjeljak usvojene su izmjene i dopune statuta HNS-a na način kako je to tražila sportska inspekcija i Središnji državni ured za šport.

5.6.2017.
15:04
VOYO logo

NOVI UDARAC ZA IZBORNIKA ČAČIĆA: Hrvatska ostala bez Ivana Rakitića uoči teškog gostovanja na Islandu

Image
NOVI UDARAC ZA IZBORNIKA ČAČIĆA: /

Hrvatska ostala bez Ivana Rakitića uoči teškog gostovanja na Islandu

Image
NOVI UDARAC ZA IZBORNIKA ČAČIĆA: /

Hrvatska ostala bez Ivana Rakitića uoči teškog gostovanja na Islandu

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te izmjene se najviše odnose na sastav Skupštine HNS-a, koja će umjesto 49 imati 59 članova.

Županijski nogometni savezi dat će po jednog člana, a svaki prvoligaš po dva. U Skupštini će svoje predstavnike imati i drugoligaši te trećeligaši, a jedan član bit će iz ženskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje smo se našli kako bismo prilagodili Statut i uskladili ga sa Zakonom o sportu prema mišljenju i tumačenju Državnog Ureda za sport. Poštujemo institucije države, ali mi ćemo se uvijek boriti za sport. Kao i prilagođavati zakonskim rješenjima koja pomažu sportu. HNS se zalaže za novi Zakon o sportu koji bi sveobuhvatno bio u interesu klubova, i sportaša, zalažemo se na bolju infrastrukturu i financiranje sporta", kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

'Kao legalisti moramo postupiti prema tim odredbama'

Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a, pojasnio je tražene promjene:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Središnji državni Ured za sport donio je Zakon o sportu prema kojima moramo izmijeniti svoj statut, u određenom dijelu izmijeniti sastav Skupštine. I sportska inspekcija je donijela odluku prema kojoj mi moramo postupati. Mi smo protiv toga, jer se ne slažemo s nekim obrazloženjima i tumačenjima toga Zakona o sportu, podnijeli ustavnu tužbu. Ali, kao legalisti moramo postupiti prema tim odredbama. Tako da će budući ustroj Skupštine doživjeti neke izmjene" rekao je Vrbanović.

Budući ustroj Skupštine HNS-a:

-svaki nogometni županijski savez - daje po jednog člana - svaki klub Prve HNL - daje po dva člana - klubovi Druge HNL - daju ukupno dva člana - klubovi Treće HNL - daju ukupno tri člana - klubovi nižih liga - daju ukupno deset članova - jedan predstavnik igrača (vjerojatno Dario Šimić) - jedan predstavnik trenera - jedan predstavnik ženskog nogometa Ukupno: 59 članova

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo