SUDBINA SE POIGRALA S PERUANSKIM IZBORNIKOM GARECOM, A FARFAN PORUČUJE: / 'Vidjet će Hrvati koliko smo dobri'

Image
Foto: AFP

"Atmosfera je odlična, izbornik nas je dobro posložio i nema razloga da nismo optimisti", poručuje Farfan

20.3.2018.
17:39
AFP
VOYO logo

VATRENI SE OKUPILI U MIAMIJU: Modrića odmah zaskočili fanovi, HNS vodi igrače na veliki spektakl

Image
VATRENI SE OKUPILI U MIAMIJU: /

Modrića odmah zaskočili fanovi, HNS vodi igrače na veliki spektakl

Image
VATRENI SE OKUPILI U MIAMIJU: /

Modrića odmah zaskočili fanovi, HNS vodi igrače na veliki spektakl

Argentinac Ricardo Gareca izbornik je peruanske nogometne reprezentacije koji ju je uspio odvesti na Svjetsko prvenstvo prvi puta nakon 36 godina te je postao miljenik nacije koja ga je donedavno mrzila, a za to je imala dobar razlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Peru i Argentina 1985. godine igrale su ključnu utkamicu za plamsan na Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine igrali u Meksiku. Peruanci su vodili 2-1 i bili na korak do SP-a, a onda se ukazao Gareca, zabio gol i odve Argentince na Svjetsko prvenstvo koje je ostalo poznato po Maradoninoj 'Božjoj ruci'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Gareca je ubrzo nakon te utakmice ispao iz forme tako da ga tadašnji izbornik nije pozvao u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo iako je on bio najzaslužniji za plasman Argentinaca.

Bio je vjerojatno najomraženija osoba u Peruu u to vrijeme, ali sve im je vratio prošle godine kada se ta južnoamerička zemlja plasirala u Rusiju pod njegovim vodstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidjet će kakva smo momčad'

A prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske najavio je i jedan od poznatijih igrača Perua, Jefferson Farfan koji je Ćorlukin suigrač u Lokomotivu iz Moskve:

"Svi znamo koliko je Hrvatska jaka i kakve igrače ima. No vidjet će oni kakvi smo mi momčad i koliko smo dobri. Najvažnije je da ne napucavamo loptu nego igramo direktno, po tlu i onda će biti sve u redu. Atmosfera je odlična, izbornik nas je dobro posložio i nema razloga da nismo optimisti", rekao je Farfan i dodao da se odlično igra na treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo