GREŠKA SUDACA / Sudačka komisija potvrdila grešku koja će možda koštati Rudeš

Image
Foto: Marko Lukunic

Sudačka komisija istaknula je tek jednu grešku sudaca

20.9.2023.
18:41
Marko Lukunic
VOYO logo

Prošli je vikend 8. kolo HNL-a donijelo neočekivan poraz Hajduka od Gorice 1-2. U 62. minuti golom Zvonimira Šarlije Hajduk je poveo 1-0, no to se ubrzo promijenilo budući je 25 minuta nakon za izjednačenje gol dao Dino Štiglec, a pobjedu Gorici donio je u sudačkoj nadoknadi gol Ante Jurića.

Image
POVIJESNA UTAKMICA /

Rendulić dan prije spektakla u Mostaru: 'Protiv AZ Alkmaara idemo po pobjedu'

Image
POVIJESNA UTAKMICA /

Rendulić dan prije spektakla u Mostaru: 'Protiv AZ Alkmaara idemo po pobjedu'

Kiks Hajduka iskoristili su Dinamo i Rijeka koji su došli na samo dva boda zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Maksimiru je u subotu Dinamo slavio nad Slavenom 3-0. Strijelci u utakmici bili su Gabriel Vidović i Bruno Petković dok je za 3-0 u 66. minuti Daniel Štefulj dao autogol.

Na Rujevici su isti dan igrali Rijeka i Osijek, a domaćini su golovima Marka Pjace pobijedili 2-1. Nakon što je u 47. i 55. minuti Rijeka vodila 2-0, poraz Osijeka ublažio je Petar Pušić zabivši gol u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovog kola nije bilo puno povika o suđenju, tek se Rudeš oglasio nakon poraza od Lokomotive 1-0.

"Nije nam želja omalovažiti pobjedu Lokomotive, ali svakako želimo ukazati na činjenicu da smo ponovno oštećeni. Naime, u 38. minuti dvoboja, kada je suparnička momčad bila u napadu, i nakon benignog kontakta našeg stopera Aboubacara i Bulatovića, sudac Zdenko Lovrić dosudio je prekršaj, kojeg je potom u pogodak pretvorio Indrit Tuci. Evidentno je da taj kontakt nije zaslužio sudačku reakciju, ali eto dogodio se. Na našu štetu", požalili su se nakon utakmice iz Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudačka komisija istaknula je tek jednu grešku sudaca i to baš tu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljujemo sudačke analize 8. kola SuperSport HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudačka analiza 8. kola SuperSport HNL-a

LOKOMOTIVA - RUDEŠ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac: Zdenko Lovrić. Pomoćni suci: Kristijan Novosel i Ivan Janić. VAR sudac: Igor Pajač.

  • 38. minuta: Dosuđeni izravan slobodan udarac neispravna je prosudba suca utakmice. Predmetni incident nije prekršaj prema pravilima nogometne igre. Odluka suca uz razmatranje posljedice (pogodak), sukladno smjernicama i pravilniku smatra se “neposrednom pogreškom“.

Na ostalim utakmicama analiziranog 8. kola SuperSsport HNL-a izvedbe sudaca u terenu za igru bile su na očekivanoj (dobroj) razini suđenja. VAR suci u skladu s očekivanjima i protokolom odgovorili su na izazove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo