VIDEO: / Pokradena Italija ide kući! Mateo Beusan potvrdio veliku grešku!

Nogometaši Urugvaja izborili su osminu finala SP-a. U odlučujućoj utakmici sa 1:0 bili su bolji od Italije.

24.6.2014.
15:53
VOYO logo

ITALIJA: Buffon, Bonucci, Barzagli, Chiellini, Marchisio, Verrati, Darmian, Pirlo, De Sciglio, Balotelli, Immobile.

URUGVAJ: Muslera, Gimenez, Godin, Caceras, Pereira, Arevalo, Gonzales, Lodeiro, Rodriguez, Suarez, Cavani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Godin (81.) Urugvaj i Italija su nakon dva kola imali po tri boda i u izravnom su dvoboju u Natalu odlučivali tko će uz Kostariku biti putnik u drugi krug. 'Azzurri' su bili u prednosti jer im je odgovarao i remi, ali nisu to iskoristili, ali uz jednu sudačku odluku o kojoj će se još pričati. No, krenimo redom.

Prvo poluvrijeme ovoga dvoboja donijelo nam je i jedan rekord. Naime, u 34. minuti susreta napravljen je 18 prekršaj što je uvjerljivo najviše prekršaja od svih utakmica u navedenom vremenskom periodu. U prvom poluvremenu ih je ukupno napravljeno 24. Upravo je i to najbolji pokazatelj kakva je bila igra u prvom dijelu susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MtJJ9FKlmWV/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Prava rovovska bitka dva nogometna giganta koju je glavni sudac Rodriguez dopustio. U toj tučnjavi na terenu bolje se snašla Italija koja je u nekoliko navrata i ozbiljnije zaprijetila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12. minuti Pirlo je s 30 metara dobro pucao iz slobodnog udarca, a u 29. De Sciglio je dobro ubacio s lijeve strane, a Immobile je iz voleja tukao visoko preko vrata.

https://vine.co/v/MtJqPH301T9/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku prvoga dijela ipak je imao Urugvaj. U 33. minuti talijanska vratarska legenda Gianluigi Buffon spasila je Italiju. Urugvajci su izigrali kompletnu talijansku obranu, Suarez je izašao ispred Buffona, ali talijanski vratar mu je sjajno ušao u šut. Lopta se nakon toga odbila do Lodeira, ali sjajni Buffon je i to stigao spasiti. Time je pokazao zašto u 36 godini još uvijek spada u sam svjetski golmanski vrh.

Prandeli je na poluvremenu napravio izmjenu. U igru je stavio veznjaka Marca Parola umjesto Marija Balotellija da slučajno temperamentni napadač ne bi totalno poludio i dobio crveni karton. A i zato što je talijanski izbornik u nastavku dvoboja odlučio zatvoriti igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 58. minuti Cristian Rodriguez je odigrao sjajan dupli pas sa Suarezom koji je izašao sam ispred Buffona, ali udarac je bio katastrofalan.

Sve je funkcioniralo dobro za Italiju u ovoj utakmici. Imali su nulu, a remijem bi izborili drugi krug. I onda je na scenu stupio glavni sudac Rodriguez iz Meksika i u 60. minuti Marcisiju dao izravni crveni karton zbog prekršaja na Arevalu, ali ne i Luisu Suarezu koji je nešto kasnije za rame ugrizao Chiellinija. Bila je čista situacija za crveni karton, ali ovoga je puta sudac oprostio Urugvaju i direktno usmjerio utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/WsWa4X2Rt4A

Naime, u 81. minuti talijanski bunker ipak nije izdržao! Nakon ubačaja iz kornera, najviši u skoku je bio Godin i sjajnim udarcem glavom matirao je Buffona! Klupa Talijana je tad totalno poludila. Žestoko su protestirali kod glavnog suca ali pomoći nije bilo. Italija je po drugi puta zaredom na Svjetskim prvenstvima ispala iz natjecanja već u prvoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to strašno teška utakmica za suđenje, ali napravljena je greška koja je opet usmjerila susret i bojim se da bi sudac mogao biti kažnjen zbog propusta. Naime, kod crvenog kartona je sve regularno, postojala je namjera, visoko podignuta noga, udarac ispod koljena i to je stopostotni crveni karton. Međutim, sudac je napravio veliku grešku što nije isključio Luisa Suareza zbog ugriza. To je velika greška i tu je Italija oštećena!", izjavio je Mateo Beusan za Sportski.net. Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli podnio je ostavku nakon ispadanja u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Italija je u utorak izgubila od Urugvaja (1-0) u dvoboju koji je izravno odlučivao tko će se pridružiti Kostarici kao putnik u osminu finala iz skupine D. Poslije utakmice se Prandelli pojavio na konferenciji za novinare i odmah u uvodu poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Razgovarao sam nakon utakmice s predsjednikom Talijanskog nogometnog saveza Giancarlom Abeteom i rekao mu da podnosim ostavku. Tehnički plan i strategija nisu uspjeli i jedino je pošteno da osoba koja je odgovorna za to odstupi s dužnosti.

Prandelli je uoči SP-a produljio ugovor, ali na koncu očito neće ostati na klupi ''azzurra''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prije produljenja ugovora postojala je volja da nastavimo ići istim putem. Međutim, ne znam što se dogodilo nakon potpisa u Italiji. Odjednom smo se našli pod verbalnom agresijom. Postali smo poput političke stranke, ljudi su nas praktički optuživali da smo ukrali novac državi. Ja sam uvijek plaćao svoje poreze i mogu hodati uzdignute glave - dodao je Prandelli.

Osim njega, ostavku je nakon utakmice podnio i spomenuti predsjednik saveza Abete koji je kratko poručio da će pokušati nagovoriti Prandellija da se predomisli. ENGLESKA - KOSTARIKA 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je skupina D izvučena, mnogi su je označili kao skupinu smrti. I bili su u pravu! Ali, malo tko je mogao prognozirati da će u njoj preživjeti Kostarika. Ne samo da će preživjeti, već i da će biti na prvom mjestu u skupini koja će u posljednjem kolu prve faze SP-a igrati utakmicu za prestiž. I to protiv Engleske koja se oprašta od natjecanja.

Ali upravo se to dogodilo. Kostarika je pokazala kako se igra sa srcem, i osigurala osminu finala. Engleska, sa druge strane, proživljava teške trenutke, a kalvarija se nastavila i u ovoj utakmici u kojoj nisu uspijeli doći do slavlja. Pa niti zabiti pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP u nogometu,3. kolo skupine A:

Italija - Urugvaj 1-0 (Godin 81)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostarika - Engleska 0-0

1. Kostarika 3 2 1 0 4 1 +3 7 2. Urugvaj 3 2 0 1 4 4 0 6 3. Italija 3 1 0 2 2 3 0 3 4. Engleska 3 0 1 2 2 4 -2 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo