TAKVI DOLAZE I NAMA / Sudac elitne skupine iz koje će suditi i HNL derbije pomogao Realu i izazvao europski skandal

Image
Foto: Profimedia

Talijani su odlučili 'progledati kroz prste' Brazilcu koji je 10 minuta kasnije zabio, a više nije trebao biti na terenu

7.3.2024.
11:17
Profimedia
VOYO logo

Real je nakon 1:0 iz prvog susreta kod Leipziga, na svom Santiago Bernabeuu odigrao 1:1 te se tako plasirao u četvrtfinale Lige prvaka.

Image
UMALO JUNAK /

Kakva čarolija Olma: Navijačima Reala srce je stalo, ali 'našeg' Danija izdala je sreća

Image
UMALO JUNAK /

Kakva čarolija Olma: Navijačima Reala srce je stalo, ali 'našeg' Danija izdala je sreća

Mučila se ekipa Carla Ancelottija dugo vremena i čak dobila zvižduke svojih navijača sve do 65. minute kada je na asistenciju Judea Bellinghama zabio Vinicius. Trajalo je slavlje domaćina svega tri minute kada je na dodavanje Rauma zabio Orban za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su Vinicius i Orban glavni akteri situacije koja se dogodila deset minuta prije no što je Brazilac zabio prvi gol na utakmici, a koja je po mnogima mogla promijeniti tijek utakmice i potencijalno čak i klub koji prolazi dalje.

Vinicius je oštro startao na Orbana u središnjem krugu terena, a glavni sudac Davide Massa prvo je pustio igru, no kada je lopta izašla u aut vratio se talijanski djelitelj pravde do Brazilca i pokazao mu žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Massa nije vidio što je Vinicius napravio nakon što se Orban prvi put pridigao s terena. Gurnuo ga je snažno s obje ruke u vrat i srušio na tlo u trenutku dok je Massa pogledom pratio loptu. Za mnoge se radi o crvenom kartonu za Vinicusa i postavlja se pitanje, ako već Massa nije vidio incident, zbog čega mu njegovi sunarodnjaci iz VAR sobe nisu javili da pogleda situaciju.

'Navijač sam Reala, ali to je bio čisti crveni'

Massimiliano Irrati kao glavni VAR sudac te njegov pomoćnik u sobi Paolo Valeri također su odlučili 'progledati kroz prste' Brazilcu koji se nakon udaranja blago smijao i u čudu pitao 'što se događa'. Situaciju pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Podsjetimo, upravo je Vinicius zabio deset minuta kasnije, a po mnogima više nije trebao biti na terenu.

"Navijač sam Reala, ali to je bio čisti crveni za Viniciusa", "Volim Viniciusa, ali ako ne promijeni karakter uništit će si karijeru ovakvim stvarima, ovo je čisti crveni", "Frustriraju me njegove reakcije, ovo je bilo za crveni bez obzira što navijam za Real", samo su neki od brojnih komentara navijača Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ono što je zanimljivo i nama u Hrvatskoj u svjetlu VAR afere koja je potresla hrvatski nogomet je činjenica kako će predstojeće derbije suditi baš ovi suci iz elitne skupine UEFA-e. Massa je na toj skupini sudaca između kojih će se birati oni koji će dijeliti pravdu na derbijima Dinama, Hajduka i Rijeke, a sve u namjeri kako bi HNL dobio pošteno suđenje bez 'repova' i situacija na koje smo eto navikli kada sude domaći suci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo