SUD LEGENDARNOG HRVATSKOG GOLGETERA: / 'Hajduk je najveće razočaranje sezone, a njihovi su stranci nedovoljno dobri'

Image
Foto: PIXSELL

'Kada je dolazak Oreščanina u pitanju, vidi se da mladi dobivaju puno prilike. No, ako neće napredovati, rezultat će patiti'

18.12.2018.
7:51
PIXSELL
VOYO logo

Osamnaesto kolo hrvatskog nogometnog prvenstva donijelo je najveći domaći derbi, utakmicu između Dinama i Hajduka koja je igrana na Maksimiru. Slavio je u njoj aktualni prvak nanijevši splitskoj momčadi još jedan ovosezonski poraz, a sve je to komentirao stručni analitičar HRT-a Igor Cvitanović gostujući u emisiji Stadion.

Susret je završio s minimalnih 1-0 za Dinamo. Cvitanović nije bio impresioniran viđenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi s previše opreza

"Nisam baš zadovoljan derbijem, previše je bilo opreza s obje strane. Igra se razvodnila i nije bilo lijepog nogometa. Dinamo igra sve bolje od početke sezone. Igraju odgovorno, disciplinarno i poštuju i fazu obrane i fazu napada. I zato se dogodilo da im je bilo jako teško zabiti gol. Opasni su, a malo dozvoljavaju protivnicima. Djeluju homogeno, iako ne igraju uvijek dobro. To ih čini boljima od drugih, a vjerojatno će i poboljšati igru prema naprijed", kazao je analizirajući Dinamo, a potom se okrenuo Hajduku:

Image
Foto: Screenshot/HRT

"Kada je dolazak Oreščanina u pitanju, vidi se da mladi dobivaju puno prilike. No, ako neće napredovati, rezultat će patiti. Hajdukovi stranci nisu dovoljno dobri i bilo ih je potrebno zamijeniti mlađim snagama. Teško je ocijenjivati igru Hajduka protiv Dinama, naše najbolje momčadi, ali morat će poboljštai igru među linijama i fazu napada. Treba im pravi centarfor."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica najugodnije iznenađenje

Cvitanovićeve riječi bilježi nogometni portal Goal, pa tako i ovaj zaključak prvog dijela sezone:

"Hajduk je najveće razočaranje sezone, a Gorica najugodnije iznenađenje. Dinamo nije igrao toliko kvalitetno kao u Europi, ali Osijek i Rijeka dosta su kiksali i tako je nastala ovakva razlika. Nisam zadovoljan razvojem mladih igrača jer je previše stranaca! To se mora početi regulirati na neki način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo