Vatreni uoči velikog ispita: 'Zar nismo tada uvijek igrali najbolje?'

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu u St. Gallenu igra prijateljski dvoboj protiv Švicarske.

3.3.2014.
13:29
VOYO logo

Dva dana uoči utakmice pred novinare je izašao Danijel Subašić, rezerva vratarska opcija Nike Kovača koja ove sezone odrađuje sjajan posao u francuskom Monacu. Iako je svjestan da je Pletikosa 'broj 1', Suba se nada pokojoj minuti.

"Uvijek se nadam prilici, ali ne opterećujem se time, svi znamo koliko Pletikosa znači za ovu momčadi i kako je branio u proteklim kvalifikacijama. Protiv Švicarske smo igrali u Splitu i dobili su nas 4:2, to su sve vrhunski igrači i bit će teško, ali zar nismo mi uvijek igrali najbolje protiv jakih momčadi. Bolje je igrati protiv jačih reprezentacija u pripremnim razdobljima zbog motiva i svega što takve utakmice donose.", rekao je Subašić, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare bili su i predstavnici brazilskih medija, pa je jedan od njih priupitao našeg vrata zašto su Vatreni najbolja momčad u regiji.

"To je zato što igramo sa srcem i ponosom za reprezentaciju i prate nas dobri rezultati. BiH je također dobra reprezentacija, dok je Srbija još u stvaranju. Ova je regija uvijek bila poznata po velikim talentima, ali mi smo ipak najbolji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od glavnih tema uoči SP-a je Mario Mandžukić koji neće nastupiti protiv Brazila zbog crvenog kartona kojeg je zaradio protiv Islanda.

"Mandžo je jedan od najboljih napadača Europe. Bit će ga teško zamijeniti, ali imamo dobrih napadača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća zvijezda s kojom je Subašić ikada zaigrao jest njegov suigrač u Monacu, Radamel Falcao, koji se nedavno ozlijedio i njegov nastupi na SP-u stavljen je pod znakom pitanja.

"Nisam ga vidio još od operacije, ali primjećujem da je aktivan na društvenim mrežama. Jasno je kako nedostaje. Ni Monaco ni Kolumbija s njime ili bez njega nisu iste momčadi", zaključio je Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski dnevnik Blick donosi tekst o hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću kroz prizmu činjenice da je svojevremeno, u dobi od 19 godina danas 25-godišnji Sevillin kapetan bio na raskrižju puteva i trebao se odlučiti za koga će igrati, hrvatsku ili švicarsku reprezentaciju. Izabrao je tada Vatrene.

"Ako bude zvižduka protiv mene, shvatit ću", kaže Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova je obitelj prethodnih godina znala dobivati prijeteća pisma u kojima se bivšeg švicarskog U21 reprezentativca opisivalo kao izdajnika. Rakitić se svejedno veseli utakmici.

"Svi moji kolege i prijatelji bit će ondje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je Rakitić i kako bi se jednom želio vratiti u klub u kojem je započeo profesionalnu karijeru 2005. godine.

"Jednom bih ponovo želio zaigrati za Basel."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S predsjednikom Bernhardom Heuslerom ionako održava redoviti kontakt.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo