NA POSUDBU / Osijek predstavio novo pojačanje: Stigao stoper reprezentacije koja je u istoj skupini s Hrvatskom

Image

Mkrtchyan je ljevak, visok 190 centimetara i odmah ulazi u konkurenciju za momčad, s pravom nastupa već u prvom ogledu sa Slaven Belupom

21.7.2023.
16:29
VOYO logo

Reprezentativac Armenije Styopa Mkrtchyan novi je igrač Osijeka, potvrdio je hrvatski prvoligaš.

Image
URNEBESNO /

Novi prvoligaš predstavio pojačanje i 'povaljao' sve po podu: U objavu ubacili djelić iz kultne humoristične serije

Image
URNEBESNO /

Novi prvoligaš predstavio pojačanje i 'povaljao' sve po podu: U objavu ubacili djelić iz kultne humoristične serije

Ovaj 20-godišnji stoper, rođen 17. veljače 2003., stigao je na posudbu do kraja sezone iz kluba Ararat Armenia s mogućnosti otkupa njegova ugovora. Prošlu je sezonu bio posuđen BKMA Yerevanu, a svakako mu je najjača referenca da je do sada skupio 10 nastupa za najbolju nacionalnu vrstu svoje države. Zanimljivo je istaknuti kako je Armenija u istoj kvalifikacijskoj skupini s Hrvatskom za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine, pa bi Styopa uskoro mogao zaigrati i protiv Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mkrtchyan je ljevak, visok 190 centimetara i odmah ulazi u konkurenciju za momčad, s pravom nastupa već u prvom ogledu sa Slaven Belupom.

"Hrvatski nogomet ima vrlo visoki rejting, naravno prvenstveno zahvaljujući sjajnim rezultatima vaše reprezentacije. No, malo sam se upoznao i sa HNL-om i vidio da se tu igra jako dobar nogomet. To znači da je ovo i za mene lijepa prilika da se dokažem i ispunim i svoja i klupska očekivanja. Nestrpljivo sam čekao na dolazak, sada sam ovdje i nadam se kako ću brzo debitirati za Osijek. Želim potvrditi ono što su sportski direktor Kulešević i trener Tomas prepoznali u meni i zbog čega su me odlučili dovesti. Vjerujem da ću se brzo na sve priviknuti, a najvažnije je da od početka krenemo pobjeđivati", rekao je Mkrtchyan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef sportskog sektora Ivica Kulešević ne dvoji kako će ovo biti dobar posao za klub, respektirajući potencijal kojega Styopa ima.

"On ima 20 godina, a već je A reprezentativac i to sa statusom startera. To nas je zagolicalo, počeli smo ga intenzivnije pratiti i odlučili da bi ga bilo dobro dovesti. Sada je to posudba, s povoljnim uvjetima otkupa, tako da vjerujemo da će to za nas biti dobar posao. Mlad je, perspektivan, uz to još i ljevak, neupitno razvojan i perspektivan, vrlo i komunikativan, tako da vjerujem da će se odmah bez problema uklopiti u momčad. Više sam puta razgovarao s njim, imao je i nekoliko ponuda iz drugih zemalja, ali mu je Hrvatska jako privlačna i zbog velikih uspjeha naše reprezentacije, ali i zbog naše prekrasne Opus Arene. Posebno bih napomenuo da je Styopa pokazao veliku želju priključiti nam se što prije, no imali smo određenih poteškoća s dobivanjem vize, pa je sve potrajalo nešto duže. No, i to je sada iza nas", poručio je Kulešević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo