PROLAZI KROZ TEŠKO RAZDOBLJE /

Stvari nisu najsjajnije za Vatrenog: Propušta i sljedeće kolo Lige nacija, a upitan mu je i transfer

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Iako je sezonu otvorio izvanredno zabivši dva gola Bayernu, ubrzo je doživio ozljedu zbog koje nije igrao od kraja kolovoza

16.10.2024.
17:50
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Lovro Majer prolazi kroz izuzetno težak period, a nažalost, kraj njegovim problemima se još ne nazire. Najnoviji udarac, koji je stigao danas, dodatno je pogoršao situaciju i to ne samo za ovog talentiranog veznjaka Wolfsburga, nego i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju kojoj predstoje ključne utakmice u Ligi nacija.

Image
JE LI TO MOGUĆE? /

Vlada spremna sufinancirati obnovu Poljuda, izgradnja novog Maksimira u pregovorima

Image
JE LI TO MOGUĆE? /

Vlada spremna sufinancirati obnovu Poljuda, izgradnja novog Maksimira u pregovorima

Ove sezone, Majera jednostavno ne ide. Iako je sezonu otvorio izvanredno zabivši dva gola Bayernu, ubrzo je doživio ozljedu zbog koje nije igrao od kraja kolovoza. Zbog toga je već propustio rujanske i listopadske susrete Lige nacija, a po svemu sudeći, neće moći sudjelovati ni u studenom, kada Hrvatska igra ključne utakmice protiv Portugala i Škotske. Iako su mnogi očekivali da će se Majer vratiti na vrijeme i pojačati Vatrene u odlučujućim dvobojima, najnovije vijesti iz Njemačke govore da su šanse za njegov povratak minimalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, igrači Wolfsburga vratili su se danas na trening, ali Majer nije bio među njima. Njegove probleme potvrdio je i trener Wolfsburga, Ralph Hasenhuttl.

"Lovro i dalje ima poteškoće s gležnjem. Trebat će mu još malo vremena za povratak, vjerojatno tjedan ili dva", izjavio je trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da bi Majer mogao zaigrati tek početkom studenog, no čini se kako neće biti dovoljno fizički spreman za zahtjevne reprezentativne nastupe koji slijede. Produženje njegova oporavka sigurno će poremetiti i planove na klupskoj i reprezentativnoj razini, a činjenica da se još uvijek bori s ozljedom nije olakšavajuća okolnost. Njegov oporavak, prema trenutnim prognozama, trajat će ukupno oko dva mjeseca.

U nedavnom podcastu Inkubator, Andy Bara govorio je o mogućem transferu hrvatskog veznjaka iz Wolfsburga, a ova ozljeda nikako ne ide u prilog tim planovima.

"Majer je igrač koji se može uklopiti u bilo koji sustav jer nikad ne odustaje, njega bih stavio na prvo mjesto kad je riječ o igraču koji ne priznaje poraz. Atletico Madrid je bio zainteresiran, a na kraju se prodao u Wolfsburg za gotovo 30 milijuna eura. Nažalost, sada se ozlijedio, ali vjerujem da će se vratiti. Sljedećeg ljeta očekujem veliki transfer, no sve će ovisiti o njegovom zdravlju dok ga ugovor s Wolfsburgom veže još tri godine. Niko Kovač je želio Majera u Wolfsburgu, a on je otišao upravo zbog njega. Mislili smo da će ta suradnja trajati dulje, jer je tada Kovač uspio izvući maksimum iz momčadi," zaključio je Bara.

Majerova trenutna situacija stoga nije nimalo jednostavna, a daljnji razvoj događaja bit će presudan za njegovu budućnost, kako u klubu, tako i u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo