STRUČNJAK RIJEŠIO SVE DVOJBE: / Ovo je razlog zbog kojeg gol Hajduka na Rujevici nije priznat

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U derbiju 21. kola Prve HNL Rijeka i Hajduk su na stadionu Rujevica igrali 0-0

19.2.2019.
9:06
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Sudački ekspert MarijoStrahonja osvrnuo se u HRT-ovoj emisiji Stadion na suđenje FranaJovića u Jadranskom derbiju. Prva situacija koju je prokomentirao dogodila se u u 14. minuti. Bradarića je ubacio na pet metara, nakon čega je Hamzu zatresao mrežu. Međutim, sudac je zbog prekršaja Jaira nad Župarićem u napadu poništio pogodak.

Siva zona

"U ovakvoj situaciji moramo dati sucu za pravo. Vidimo kako igrač Hajduka gura desnom ispruženom rukom obrambenog igrača. Sudac je autorativno, bez imalo razmišljanja sudio prekršaj. Ovaj prekršaj ulazi u sivu zonu u koje se VAR nikada neće uključiti. Neki suci i neki igrači će to tumačiti ovako, a neki onako. Kada je siva zona, morate sucu dati za pravo. Sudac je ušao malo nižeg kriterija prvih 10, 12, 15 minuta i svirao je apsolutno sve. Nije čak ni dopuštao da se igra razvija i mislim da je to rezultat ovakve situacije. Važno je napomenuti da gol nije poništen, sudac je svirao ranije. Da je dopustio, igrački bi bilo zanimljivije i interesantnije. Ne možemo mu zamjeriti jer je poštivao pravila igre i upute", kazao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot: HRT (emisija Stadion)
Image
Foto: Screenshot: HRT (emisija Stadion)

Marijo Strahonja sudački je ekspert.

Drugi žuti

Druga dvojbena situacija bila je u 56. minuti. Pitanje je je li Hajdukov Ardian Ismajli trebao dobiti drugi žuti karton.

"Ovdje se postavlja pitanje je li to obećavajuća situacija za gol, što vidimo da nije. Imamo četiri igrača Hajduka koji u zoni pritišću jednog igrača Rijeke koji je udaljen 42 metra od gola. Da se zadnji igrač Rijeke pridružio suigraču onda bi to spadalo u kategoriju obećavajuće situacije i trebao bi dobiti opomenu", kazao je sudački ekspert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo