pogled na sp / Strinić o Daliću: 'Trebalo je imati muda staviti me u prvu unatoč svemu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ivan Strinić progovorio je o igri Hrvatske na SP-u, osporavanjima javnosti i postupcima izbornika Dalića

2.8.2018.
16:20
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ivanu Striniću reprezentativna karijera doista nije bila laka. 

Od prvog dana kada je odjenuo kockasti dres, Ivan je bio osporavan. Činjenica kako nam je pozicija lijevog beka bolna točka bila je dodatna otegotna okolnost zbog koje se svaka njegova greška gledala kroz povećalo, a bijes navijača i kritike su bile učestalije i bespoštednije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tomu, na SP-u u Rusiji Strinić je igrao perfektno i teško mu je nešto zamjeriti. Odmor mu je kratko trajao, jučer se morao javiti na pripreme svoje nove momčadi Milana, a za Sportske Novosti progovorio je o igri Vatrenih na SP-u i njegovom osobnom doživljaju turnira. 

“I u najboljim snovima teško je bilo to zamisliti. Ponekad bi me tko pitao – kakvi su ti snovi kao nogometašu? Eto takvi, to su ti snovi koje smo pretvorili u stvarnost. U najljepšim maštanjima ‘igrao sam’ na Svjetskom prvenstvu, a kamoli u finalu, da bi se u Rusiji to sve dogodilo. Na tako sjajan način”, kaže Strinić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč brojnim osporavanjima, Strinić kaže kako nije gubio vjeru u sebe.

“Ja sam u sebe uvijek vjerovao. Inače ne bih bio tu gdje jesam. Razgovarali smo prije Rusije kakve sam imao probleme, da nisam igrao u Sampdoriji, zato sam presretan što sam bio dio svega toga, nečega nezaboravnog, što će se teško ponoviti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebro na SP-u je teško ponovljiv uspjeh za Hrvatsku, no kad već igraš u finalu, tvrdi Strinić, ostaje žal što nisi otišao do kraja. 

"Naravno da postoji žal, vidjeli ste kako je tekla završna utakmica, šteta što nismo osvojili. Možda smo čak i zaslužili, kad se stavi na stol sve skupa, pogotovo ako se usporedi igra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strinić otkriva i kako su njegovi problemi s ozljedama, koji su se pojavili u završnici SP-a, a koje je Dalić predstavljao kao minorne, bili dosta otežavajuća okolnost. 

"Strašne probleme sam imao s aduktorom, zadnje tri utakmice igrao sam pod injekcijama. Međutim, izborniku nisam mogao reći – ne. Njegova je zasluga što sam odigrao ovaj turnir. Trebalo je imati muda staviti me u momčad unatoč svemu što se događalo, tom dugom neigranju. Definitivno, pohvale izborniku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vidi Dalićevu budućnost?

“Donijet će pravu odluku. Najvažnije je da se i on odmori, da sve to splasne pa na kraju kaže što je najbolje za njega i za Hrvatsku. Svi bismo definitivno voljeli da ostane, međutim svaka njegova odluka ćemo mi igrači pozitivno prihvatiti. Što god odluči, mi ćemo ga u tome podržati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo