USUSRET UTAKMICI SEZONE / Strateg Hajduka pred Jadranski derbi u finalu Kupa: 'Najvažnije je osvojiti trofej'

Image
Foto: pixell.hr

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas se obratio javnosti na konferenciji za medije ususret finalu Kupa koje njegova momčad igra protiv Rijeke u četvrtak u 19 sati na Poljudu

25.5.2022.
20:22
pixell.hr
VOYO logo

Hajduk i Rijeka u četvrtak u 19 sati igraju utakmicu finala Kupa Hrvatske na Poljudu. Iako se utakmica igra u Splitu službeni domaćin je Rijeka, jer je tako odlučio ždrijeb.

Rijeka i Hajduk su ove godine odigrali četiri utakmice, a svaka momčad ima po dvije pobjede. Riječani su bili bolji na Poljudu s 1:2 i 1:3, a Hajduk na Rujevici s 2:3 i 0:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas na popodnevnoj konferenciji za medije je podijelio svoja predviđanja vezana za utakmicu finala Kupa između Hajduka i Rijeke.

Image
JADRANSKI DERBI ZA RABUZINOVO SUNCE /

Goran Tomić samouvjeren pred finale Kupa: 'Pokazali smo da igramo za gol više'

Image
JADRANSKI DERBI ZA RABUZINOVO SUNCE /

Goran Tomić samouvjeren pred finale Kupa: 'Pokazali smo da igramo za gol više'

"Uzbuđeni smo pred ovu utakmicu. Privilegirani smo što posljednju utakmicu sezone imamo priliku osvojiti trofej. Vjerujem da će ova utakmica donijeti radost ljudima u Splitu i Dalmaciji", rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imamo u glavi startnu postavu'

Nakon toga je Litavac nastavio u istom tonu.

"Najvažnije je što ćemo napraviti u četvrtak. Imamo plan, znamo što želimo, ali finala su vrlo čudna. Igrao sam ih nekoliko i znam da ne pobjeđuje taktika. Odlučuju detalji, malo sreće, želje i koncentracije u ključnim trenucima. U hotelu imamo 22 igrača. Svi žele igrati. Imali smo nekoliko manjih problema s ozljedama proteklih dana. Imamo u glavi startnu postavu", kaže strateg Bilih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga su uslijedila pitanja novinara, a najzanimljivije je bio odgovor vezan za pritisak koji njegova momčad osjeća.

"U finala često ne bude previše ljepote, ali najvažnije je osvojiti trofej. Znamo da će navijači biti naš 12. igrač. Igramo na svom stadionu, ali Rijeka je dobra momčad. Ove sezone su dva puta slavili na Poljudu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja sam u svojoj glavi spreman za svaki scenarij'

Potvrdio je strateg Splićana i da njegova momčad vježba jedanaesterce.

"To je igračima uobičajeno nakon svakog treninga. Ja sam u svojoj glavi spreman za svaki scenarij", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je i nasmijao okupljene odgovorom na pitanje o tome zna li gdje je Riva.

"Mogu uvijek pogledati na Google Maps, pronaći ću Rivu. Kada pričamo o ljudima od prvog dana se osjećam odlično prihvaćen. Ponosan sam što radim u Hajduku, vjerojatno najvećem klubu na Balkanu. Ne želim biti populist, ali svaki dan otkad sam došao radili smo predano i vjerujemo da se možemo boriti za trofeje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo