Škoti se odlično zabavljaju: 'Idemo po novu pobjedu protiv Hrvatske!'

U utorak navečer na Hampden Parku protiv Hrvatske škotska nogometna reprezentacija zatvorit će još jedan neuspješan kvalifikacijski ciklus.

13.10.2013.
15:33
VOYO logo

Upravo protiv Hrvatske s prepolovljenom momčadi Škoti su doživjeli vrhunac ovog ciklusa, 1:0 pobjedom usred Zagreba, a pokušat će to ponoviti i u utorak navečer, kaže njihov izbornik Gordon Strachan.

"Kada dobijete utakmice, poput one protiv Hrvatske ili Makedonije, atmosfera u svlačionici je sjajna i to razvija momčadski duh. Svi dobiju poticaj sa pobjedom", rekao je Strachan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada moja momčad igra na Hampden Parku ne osjećam strah kod igrača. Samo moramo bolje koristiti loptu i našu energiju. Radili smo na stvarima da stvorimo prostor kada smo visoko u suparničkoj polovici, da iskoristimo naše atletske sposobnosti".

"Nismo Španjolska i ne možemo dodavanjima riješiti stvari i nismo Belgija koja može šutnuti loptu do Lukakua, a ovaj ju može zadržati. Također nemamo ni Mandžukića, pa moramo upotrijebiti puno energije prije nego li dođemo u priliku za udarac prema golu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je Strachan i koliko njegovu reprezentaciju dijeli od ulaska među elitu i borbe za pozicije koje vode na velika natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako pogledate Englesku, Njemačku i Hrvatsku vidite da mi nismo ondje. Ako zadržimo najboljih naših četiri ili pet igrača spremnima, onda ćemo se boriti za drugo ili treće mjesto. A pomoglo bi i da u sljedećim kvalifikacijama nemamo suspenzija".

Pred hrvatskom je reprezentacijom posljednja utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Prvo mjesto je izgubljeno, no Štimac i igrači će u Škotskoj pobjedom pokušati popraviti atmosferu oko reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, naši igrači se žele revanširati za šokantnu pobjedu Škotske prije četiri mjeseca.

"Trenutno razmišljamo samo osveti za ljetni poraz. Propustio sam utakmicu sa Škotskom, ali ostali igrači znaju da nisu odigrali onako kako se od njih očekivalo. Prije naše utakmice Škotska je nizala loše rezultate i možda nismo računali da će dobro reagirati na probleme", prenosi Daily Star Ćorlukine riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo