ŠTO VATRENIMA TREBA DA BI OSTALI MEĐU ELITOM? / Hrvatska je u jako delikatnoj situaciji u Ligi nacija i evo što joj treba za ostanak

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prvi kriterij za određivanje pozicije na ljestvici je broj bodova, a Hrvatska i Švedska su trenutačno izjednačene sa po tri boda

16.11.2020.
18:35
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon poraza u Švedskoj, hrvatska nogometna reprezentacija ugrozila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Međutim, "Vatreni" još uvijek imaju realne izglede za ostanak u Ligi A.

U zadnjem kolu svjetski doprvaci će na Poljudu ugostiti Portugal, dok će Francuska i Švedska igrati na Stade de Franceu. Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini 3 Francuska je sa 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal ima 10 bodova i sigurno je drugi, dok Hrvatska i Švedska imaju po tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi kriterij za određivanje pozicije na ljestvici je broj bodova, a Hrvatska i Švedska su trenutačno izjednačene sa po tri boda.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

14.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, 4. kolo grupe 3, skupine A, Hrvatska - Francuska. Luka Modric, Milan Badelj, Nikola Vlasic, Borna Barisic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Što treba Hrvatskoj za opstanak?

Nakon toga gleda se broj bodova osvojen u međusobnim susretima, obje su ekipe osvojile po tri boda, zatim se gleda gol razlika u međusobnim susretima, ona je također izjednačena (3-3). Jednak je i broj golova (3) koje su momčadi zabile u međusobnim susretima, kao i broj golova postignut na gostovanju (1) u međusobnim ogledima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući kriterij je ukupna gol razlika u skupini, i po tome su Hrvatska i Švedska izjednačene, obje imaju -6. Tek sedmi kriterij, ukupan broj postignutih golova, gura Hrvatsku ispred Šveđana. Hrvatska je zabila sedam, a Švedska samo tri gola.

"Vatreni" za ostanak u najvišem razredu Lige nacija ne smiju u utorak ostvariti lošiji rezultat od Švedske. U slučaju da utakmice u Splitu i Saint Denisu završe bez pobjednika, Hrvatska bi zadržala treće mjesto dok bi Švedska ispala u B razred Lige nacija. Izuzev u slučaju da utakmica u Splitu završi 0-0, a u Francuskoj sa minimalno 5-5, jer bi Švedska tada bila bolja zbog većeg broja postigutih golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da obje reprezentacije upišu pobjedu ili obje izgube, odlučivat će ukupna razlika pogodaka u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo