Neslavno je završila avantura Igora Tudora na klupi Hajduka. U malo više od pola godine uspio je srozati klub s drugog na peto mjesto, u igri se nije vidio baš nikakav napredak, zapravo vidio se nazadak, a na koncu je Tudor napustio Hajduk i prepustio ga Hariju Vukasu.

Međutim, Tudor je otišao na poziv Juventusa. Koncem prošlog mjeseca Tudor je preko noći napustio Poljud i postao je dijelom stručnog stožera novog trener Juventusa, Andreje Pirla.

Mnogi su se pitali kako je to Tudor odjednom dovoljno dobar za klupu Juventusa, a iz Hajduka su ga praktički tjerali svim silama. Tuttosport tvrdi kako je Tudor jedan od ključnih ljudi Andreje Pirla, odnosno kako su njih dvojica uveli ogromne promjene po pitanu psihičkog stanja momčadi.

Rade fantastičan posao

Tudor, kako vele Talijani, mnogo vremena provodi razgovarajući s igračima oko svih segmenata igre. "Oni koji vrlo dobro poznaju Andreu Pirla tvrde da s Igorom Tudorom i Robertom Baronijem s mentalnog gledišta radi fantastičan posao i neprestano se nadopunjuje s igračima", tvrde Talijani.

Kada je Tudor dolazio, Pirlo ga je itekako nahvalio i ispalo je na kraju da će Hrvat doista imati ogromnu ulogu u Juventusu.

"On je moj izbor. Trebam iskusnog pomoćnika koji je prije bio trener, također bivšeg nogometaša i bivšeg braniča koji je prije svega imao osobnost u svlačionici i na terenu. Osim toga, igrao je za Juventus, tako da je savršena osoba za nas", rekao je Pirlo.