ŠTO TOČNO DINAMU ZNAČI BOD U PROTIV ŠAHTARA? / Evo kako 'modri' najlakše mogu do proljeća u Ligi prvaka ili Europa ligi

Image
Foto: Profimedia

Što se tiče borbe za drugo mjesto, a o njoj se može realno razgovarati

22.10.2019.
21:25
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Dinama odigrali su 2-2 (1-1) kod Šahtara u Harkivu u 3. kolu skupine C Lige prvaka. Pogotke su za Dinamo zabili Dani Olmo (25') i Mislav Oršić (60'-penal), dok su za Šahtar pogodili Jevhen Konopljanka (16') i Brazilac Dodo (75').

Ukrajinski prvak je poveo u 16. minuti golom Jevhena Konopljanke, a izjednačio je u 25. minuti Dani Olmo nakon asistencije Mislava Oršića. U 50. minuti Oršić je zatresao vratnicu, ali je napadač Dinama ipak pogodio iz kaznenog udarca za vodstvo Zagrepčana od 2-1 u 60. minuti nakon što je vratar Andrij Pjatov hrvačkim zahvatom srušio Marija Gavranovića u šesnaestercu domaćina. U 75. minuti nakon proigravanja Patricka igrač s klupe Dodo prevario je cijelu obranu Dinama i pogodio za izjednačenje. Dinamo je mogao do pobjede u 90. minuti, no Olmo nakon protunapada pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MODRI SU APSOLUTNI HIT: /

Svi se pitaju jedno i on je najveći misterij večeri; 'Što on radi u Dinamu?'

Image
MODRI SU APSOLUTNI HIT: /

Svi se pitaju jedno i on je najveći misterij večeri; 'Što on radi u Dinamu?'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

22.10.2019., OSK Metalist Stadion, Harkiv, Ukrajina - UEFA Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, FC Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo. Petar Stojanovic, Ismaily Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Proljeće u Europi

Stanje na ljestvici je ovakvo. Vodi City sa šest bodova, Dinamo i Šahtar imaju po četiri, a Atalanta je bez bodova. No, što točno za Dinamo znači ovaj bod u Ukrajini. Dinamo, do kraja nadmetanja po skupinama igra na svom terenu protiv Šahtara, potom u gostima kod Atalante i na koncu na Maksimiru sa Cityjem.

Ako Dinamo preživi sljedeće dvije utakmice bez poraza, a Atalanta izgubi kod Cityja u trećem kolu na Etihadu, "modri" bi u teoriji osigurali najmanje treće mjesto jer Atalanta više nema nikakve šanse biti treća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče borbe za drugo mjesto, a o njoj se može realno razgovarati, Dinamo je i tu u najboljoj situaciji od svih konkurenata. Bjeličina ekipa bi pobjedom protiv Šahtara na Maksimiru došla u poziciju da ima tri boda više od Ukrajinaca u zadnja dva kola, a u tom bi slučaju bio dovoljan samo bod protiv Atalante za plasman u nokaut fazu Lige prvaka i naravno da Šahtar ne pobjedi City u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo