Ponos Zagreba / Što se dogodilo s nekadašnim prvakom? NK Zagrebu prijeti ispadanje u među županijsku ligu

Nekad su im suparnici bili Hajduk, Dinamo, Rijeka i Osijek, a danas, pred 70-ak navijača i daleko od svjetla reflektora, igraju protiv Vrapča, Trnja, Španskog i Maksimira u trećoj ligi

23.4.2019.
7:40
VOYO logo

Nekdašnjem prvaku Hrvatske NK Zagrebu prijeti ispadanje u među županijsku ligu! Klubom već godinama upravlja jedan čovjek, nikome ne da blizu i nikome ne polaže račune.

Ivo Šušak, trenerska legenda Zagreba kaže: 'Ono što se događa NK Zagrebu, najveći je sportski zločin u povijesti Hrvatske'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekad su im suparnici bili Hajduk, Dinamo, Rijeka i Osijek, a danas, pred 70-ak navijača i daleko od svjetla reflektora, igraju protiv Vrapča, Trnja, Španskog i Maksimira u trećoj ligi. 

Ali nije uvijek bilo tako. Stasali su ovdje Mandžukić i Olić, a omladinska škola razvijala je igrače, prisjeća se bivši nogometaš Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok je bilo novaca, čak i u prvoj ekipi, sve je bilo na višem nivou, ali onda je tu negdje puklo. Mislim da je Medić imao taj sindrom Zdravka Mamića, da je htio poslovat ko i onu", kaže Igor Jugović, bivši nogometaš NK Zagreba, sada Hrvatskog Dragovoljca. 

Dražen Medić klub je preuzeo 2004. godine i uz gradsku pomoć sanirao dugove od 96 milijuna kuna. U međuvremenu, klub je promijenio grb i boju, deložiran je s Kranjčevićeve zbog financijskih izadataka, a navijačka skupina White Angles potjerana s tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih rekao da se radi o sportskom zločinu. Tko je krivac? Znamo da riba smrdi od glave. Po meni rukovodstvo kluba, ja ne znam da postoji, ali zna se oficijelno ko je predsjednik kluba i mislim da nekvalitetno rukovođenje sunovratilo je Zagreb", kaže Ivo Sušak, bivši trener NK Zagreba

Zagreb je svojedobno zaustavio prevlast Hajduka i Dinama te osvojio naslov prvaka 2002. godine do kojeg ih je odveo najbolji strijelac Ivica Olić. 2016. ispali su iz prvoligaškog društva. Danas, osam kola prije kraja, na zadnjem su mjestu s 11 bodova i nad provalijom četvrte lige.

Predsjednik pred kamere nije htio, trener i igrači nadaju se najboljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Padaju u mentalnom smislu. Ne možemo se održat i ne možemo se riješiti tog balasta da morate pobijediti", kaže Dražen Madunović, trener NK Zagreba.

"Ovo je klub s tradicijom, meni je čast tu igrat. Lako se uvijek rugat kad ste na dnu. Kad ste gore, onda je uvijek lijepo, ali evo, trudimo se", dodao je Matej Bubnjić, nogometaš NK Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši igrači Zagreba imali su namjeru preuzeti klub, no ta je ideja propala.

"Garantiram danas s tri kvalitetna čovjeka rukovodstvo kluba, Zagreb bi bio u prvoj HNL i u četvrtoj bi sigurno bili u velikoj četvorki hrvatskog nogometa", kaže Šušak.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A do tada NK Zagreb, kao taoc jednog čovjeka klizi prema antikvarijatu hrvatskog nogometa o čijoj povijesti svjedoče samo još samo požutjele fotografije na hodniku Kranjčevićeve.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo