ŠTO JE TO TAKO STRAŠNO NAPRAVIO MARCELO BROZOVIĆ? / Conte bi ga mogao otpisati, iako je Hrvat postupio ispravno

Image
Foto: Profimedia, Alamy

Sve je navodno započeo Lukaku kada je krenuo krizitizirati suigrače

20.9.2019.
10:19
Profimedia, Alamy
VOYO logo

Jedna od glavnih tema talijanskih pa samim time i europskih medija jest svađa Belgijanca, Romelua Lukakua i Hrvata Marcela Brozovića nakon utakmice sa Slaviom Prag u prvom kolu Lige prvaka. Inter je kiksao i jedva izvukao remi kasnim golom Nicola Barelle, a nakon utakmice zaiskrilo je u svlačionici između Lukakua i Brozovića.

Naime, sve je navodno započeo Lukaku kada je krenuo krizitizirati suigrače oko sebe zbog nerazumjevanja taktičkih ideja Antonija Contea, a u jednom je trenutku spočitnuo Brozoviću da je gubio previše lopti. Talijanski mediji tvrde kako je Brozović tada prozvao Lukakua za promašaje, kojih je dakako bilo, a tu je navodno sve eksaliralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Zuma Press - News
Image
Foto: Profimedia, Zuma Press - News

Profimedia, Zuma Press - News

Hrvat ispravno postupio

U svađu se tada umješao Čileanac Alexis Sanhcez koji je stao u obranu Lukakua, dok je na Brozovićevu stranu uskočio slovenski vratar Samir Handanovič. Ako se sve zaista ovako dogodilo, onda samo možemo reći da je Brozović u ispravno postupio jer Lukaku nije taj koji bi ikoga u momčadi trebao kritizirati, posebice zato što je posljednji došao, a isto tako hijerarhijski je na istoj razini kao i ostali. Conte bi trebao biti taj koji će kritizirati i prije svega spriječiti da se igrači međusobno ovako razgovaraju.

E sada nailazimo na problem. Ovakve svađe inače se na naki način i kažnjavaju, ne novčano dakako, već slanjem na "hlađenje" jednu ili dvije utakmice. Pojedini talijanski mediji tako navode kako bi umjesto Lukaka, kaznu mogao dobiti Brozović. Conte je ovoga ljeta potrošio suludih 75 milijuna eura za napadača koji je prošle sezone zabio samo 12 golova u Premiershipu i igrača čija je forma bila u strelovitom padu. Mnogi su ovaj transfer nazvali neopravdanim, precijenjenim i nepotrebnim, pa bi sada Conte ispao smiješan kada bi tog toliko željenog i voljenog Lukakua poslao na klupu i to baš kada se igra gradski derbi s Milanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je istina to što pišu Talijani, Brozović bi na kraju mogao ispasti žrtva, iako je napravio isprvanu stvar. Nadamo se samo da neće tako biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo