ŠTO JE TO 'SKUHAO' NENAD BJELICA? / Trener Dinama za ključnu utakmicu Lige prvaka drastično mijenja momčad

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Uzvratna utakmica s Ferencvarošom ključna je utakmica u dosadašnjem dijelu sezone za Dinamo

12.8.2019.
8:52
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Bilo je podosta zabrinutih izraza lica nakon Dinamova izdanja na Maksimiru u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. Mađarski prvak Ferencvaroš stigao je kao 'underdog' s vrlo malo šansi protiv zagrebačkog Dinama, ali je na kraju otišao s remijem i što je za njih krucijalno, golom u gostima.

Treba reći, Dinamo je bio neuvjerljiv, neprepoznatljiv i skroman, a to se u uzvratu ne smije dogoditi. Svjestan je toga i trener 'modrih' Nenad Bjelica, posebice nakon loše odrađenog posljednjeg kola Prve HNL u kojem su njegovi vojnici remizirali s Osijekom na Gradskom vrtu pritom ne postignuvši niti jedan pogodak. Po kazni, trener je odredio kako neće biti slobodnih dana. Treniralo se cijeloga vikenda, a u ponedjeljak se putuje za Budimpeštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mijenja taktiku

Nema dvojbe, uzvratna utakmica s Ferencvarošom ključna je utakmica u dosadašnjem dijelu sezone za Dinamo i kako bi se odnio puni plijen, nešto se ipak mora promijeniti u odnosu na prvu utakmicu. Bjelica bi stoga mogao intervenirati u sastav pa čak i taktiku. U obrani će vjerojatno od prve minute započeti Emir Dilaver, a još nije u potpunosti jasno hoće li s njim igrati Theophile koji hvata formu ili će to biti Perić ili Lešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su bekovi u pitanju Pinto je gospodar desne strane, ipak nekoliko sezona u engleskom Championshipu drastično nadogradila Portugalčeve sposobnosti i Stojanović ne bi trebao biti u konkurenciji. Lijevo bi trebao biti Moubandje.

Što se tiče veznih igrača nisu upitni kapetan Ademi i najskuplji igrač Dani Olmo, no onaj treći će odlučivati o tome hoće li igrati u klasičnom 4-1-4-1 ili će započeti s 4-2-3-1, dakle ovisi o tome igra li Moro ili Majer. Što se napada tiče u špici će vjerojatno biti Gavranović, dok će na krilima igrati, kako sada stvari stoje, Oršić i Hajrović. Mnogima će možda iznenađenje biti Gavranović, ali Bjelici će za ovu utakmicu biti znantno potrebniji pokretljivi napadač sklon napadanju zadnje linije, odnosno stvaranju 'pressinga'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo