ŠTO GLEDATI ZA VIKEND? / Generalke diljem Europe! Zlatan protiv Balea, Turci u hrvatskom susjedstvu

Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND

Pripreme za skorašnje Europsko prvenstvo ulaze u završnu fazu, a mnoge će reprezentacije ovaj vikend odigrati posljednje prijateljske utakmice uoči puta u Francusku.

4.6.2016.
8:00
AFP, JONATHAN NACKSTRAND
VOYO logo

U akciji će biti i hrvatska reprezentacija koja igra protiv nogometnog 'patuljka' San Marina, zatim dva naša suparnika na Euru, pa domaćin natjecanja Francuska, svjetski prvaci Nijemci... U nastavku vam donosimo najzanimljivije utakmice u kojima ćete moći uživati tijekom vikenda.

Hrvatska - San Marino (subota, 20.15)

Image
Foto: AFP

Mario Mandžukić

Hrvatska nogometna reprezentacija generalnu će probu pred skorašnje Europsko prvenstvo odraditi na riječkom stadionu Rujevica. Suparnik je San Marino, momčad iz donjeg doma europskog nogometa, što su mnogi zamjerili izborniku Anti Čačiću jer prije velikog natjecanja neće imati nijedan jaki ispit. Protiv Moldavije u Koprivnici naša reprezentacija nije bila ni raspoložena ni učinkovita (1-0), ali protiv San Marina možda barem bude više golova. Konkretne odgovore na eventualne nedoumice Čačić će protiv ovakvog suparnika ipak teško izvući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka - Mađarska (subota, 18)

Aktualni svjetski prvaci Nijemci nisu posljednjih mjeseci u dobroj formi. Prije nekoliko su dana kod kuće poraženi od Slovačke (1-3), u studenom su izgubili od Francuske, a u ožujku od Engleske. Priliku za popravljanje dojma i punjenje samopouzdanjem izabranici Joachima Löwa imat će ove subote kada u Gelsenkirchenu dočekuju Mađarsku u završnoj utakmici uoči odlaska na Euro.

Francuska - Škotska (subota, 21)

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Paul Pogba

Francuska nogometna reprezentacija pred vlastitim će navijačima na nadolazećem Euru biti jedan od glavnih favorita za naslov. Kako igraju Francuzi, još ćemo se jednom moći uvjeriti u njihovoj prijateljskoj utakmici protiv Škotske koja se igra u Metzu. Prošli je vikend Francuska svladala Kamerun, a protiv Škota će loviti novu pobjedu za podizanje atmosfere uoči kontinentalne smotre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka - Južna Koreja (nedjelja, 15.10)

Češka reprezentacija, koja će na predstojećem Euru igrati u skupini s Hrvatskom, u nedjelju će u Pragu ugostiti Južnu Koreju. Nekoliko dana ranije nogometaši Pavela Vrbe su pobijedili jaku Rusiju s 2-1, a ove će nedjelje tražiti potvrdu forme uoči puta u Francusku. Korejci su u srijedu doživjeli debakl protiv Španjolske (1-6) i u Pragu će nastojati pružiti barem malo jači otpor.

Belgija - Norveška (nedjelja, 18)

Image
Foto: AFP/BRUNO FAHY

Eden Hazard i Romelu Lukaku

Belgijska reprezentacija za mnoge je stručnjake prikriveni favorit Europskog prvenstva u Francuskoj. Momčad Marca Wilmotsa puna je kvalitetnih nogometaša koji igraju u najjačim europskim klubovima i doista bi mogla biti kandidat za visoki plasman na kontinentalnom prvenstvu. Prije toga je očekuje prijateljska utakmica protiv Norveške u kojoj ćemo saznati u kakvoj su formi Hazard, De Bruyne, Lukaku i društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska - Wales (nedjelja, 16)

Švedski nogometaši u prijateljskoj utakmici dočekuju Wales, a za obje će reprezentacije to biti posljednji test uoči odlaska na Euro. Bit će to i dvoboj dviju istinskih zvijezda - Zlatana Ibrahimovića u dresu Švedske i Garetha Balea u velškoj nacionalnoj momčadi. Ovaj drugi možda neće igrati od samog početka jer je tek nedavno priključio reprezentaciji nakon osvajanja Lige prvaka s Real Madridom, ali trebali bismo ga vidjeti u jednom trenutku.

Slovenija - Turska (nedjelja, 20.15)

Image
Foto: AFP, DANIEL MIHAILESCU

Fatih Terim

Prvi hrvatski suparnik na Euru, reprezentacija Turske, gostuje u nedjelju u našem susjedstvu - u Ljubljani. Slovenija će nogometašima Fatiha Terima 'glumiti' Hrvatsku, ali bit će to prilika i za naše 'špijune' da još jednom pogledaju Tursku i ocijene otkuda prijeti najveća opasnost. Tjedan dana kasnije Hrvatska i Turska će se sudariti na Parku prinčeva, u prvoj utakmici skupine D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo