ŠTO ĆE MANDŽUKIĆ UOPĆE U MANCHESTER UNITEDU: / Trener Crvenih vragova konačno progovorio o dolasku hrvatskog napadača

Image
Foto: Profimedia, Alamy

U siječnju sve bi trebalo biti zgotovljeno i Mandžukić bi se trebao predstaviti na Old Traffordu

24.11.2019.
15:29
Profimedia, Alamy
VOYO logo

Već se zaista gotovo pola godine piše o mogućem transferu hrvatskog napadača Marija Mandžukića u Manchester United. Transfer je zamalo prošao još ovoga ljeta, ali na kraju je Mandžukić ostao jer se klubovi nisu uspjeli dogovoriti oko odštete. Međutim, u siječanjskom roku sve bi trebalo biti zgotovljeno i Mandžukić bi se trebao predstaviti na Old Traffordu već u prvim danima, a kako piše The Sun možda će stići i koji dan prije početka roka kako bi počeo s treninzima.

Problem je još uvijek samo u tome što ga United želi na posudbi s pravom otkupa za pet milijuna eura, ali Juventus ga ne želi pustiti ispod deset milijuna eura. S jedne strane Manchester Unitedu treba napadač Mandžukićeva profila, a s druge pak strane mnogi se već snebivaju da zašto klub dovodi igrača u 34. godini života, kada je na tržištu, recimo, Slazburgovo čudo od djeteta Erling Haaland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia
Image
Foto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia

Mario Mandzukic of Juventus during the Serie A match at Allianz Stadium, Turin. Picture date: 19th May 2019. Picture credit should read: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images, Image: 434975817, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS: Use subject to restrictions. Editorial use only. Book and magazine sales permitted providing not solely devoted to any one team / player / match. No commercial use. Call +44 (0)1158 447447 for further information., Model Release: no, Credit line:

Zašto im treba Mandžukić?

Međutim, zanimljivo je objašnjanje, zašto Unitedu treba Mandžukić, ponudio baš trener Crvenih vragova, Ole Gunnar Solskjaer.

"Ne radi se o 'X' količini novca koju moramo potrošiti, nego o tome tko bi bio dugoročno rješenje za klub, a ne samo za tri do četiri mjeseca. Međutim, igrači koje dugoročno želimo nisu na prodaju u siječnju. Nema puno klubova koji bi u siječnju prodali igrače koje inače žele zadržati. Možda možemo dovesti jednog ili dva igrača na posudbu za manji novac, samo da pomognu momčadi", rekao je Solskjaer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, sve je jasno, Mandžukić bi stigao kao privremeno rješenje do kraja sezone, a onda bi se išlo po Haalanda ili koga već. Mandžukiću bi trenutno vjerojatno sve odgovaralo pa makar i da igra samo pola godine, a znamo svi kako se on vrlo brzo uvuče pod kožu navijačima, pa tko zna možda navijači neće dozvoliti njegov odlazak ili šikaniranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo