ŠTO ĆE BJELICA SKUHATI ZA ŠAHTAR? / Dinamo protiv Ukrajinaca ulazi s jednim ovećim problemom za koji gotovo nema rješenja

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ademi je, nažalost, nezamjenjiv

21.10.2019.
9:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Jedan detalj uvelike će odlučivati možda i o ishodu utakmice trećeg kola Lige prvaka između Šahtara i Dinama. Naime, još uvijek nije poznato hoće li trener Nenad Bjelica na raspolaganju imati dvojicu ključnih igrača, napadača Brunu Petkovića i lidera veznog reda Arijana Ademija. Obojica su se s reprezentacijske dužnosti vratila s povredama gležnja, a za sada nije poznato u kakvoj su fazi niti hoće li igrati.

Idemo odmah na glavni problem - Arijan Ademi. Dinamova igra, u Bjeličinoj eri, gotovo je nezamisliva bez makedonskog veznog igrača. Da, Dinamo je prošle sezone odigrao neke veće utakmice bez njega, poput Fenerbahčea (4:1), poraza protiv Benfice, poraza od Young Boysa kada je Makedonac morao izaći pa su nakon toga Švicarci preokrenuli i remija s Anderlechtom... Ali tada je umjesto njega igrao Ivan Šunjić, igrač sličnog profila, kakvog tener Dinama danas, moramo prenaglasiti, nema u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

27.08.2019., stadion Lerkendal, Trondheim, Norveska - Uzvratna utakmica doigravanja UEFA Lige prvaka, Rosenborg BK - GNK Dinamo. Amer Gojak, Arijan Ademi. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Kako bez Ademija i Petkovića

Ademi je, nažalost, nezamjenjiv i da bi maskirao njegov izostanak Bjelica će morati iskemijati nešto drugačiju taktiku. Iako se nikada sa sigurnošću ne može reći da će tako na kraju i biti, Bjelicca je otkrio je kako će igrati u 4-1-4-1 formaciji, što vjerojatno znači da će mu zadnjeg veznog, odnosno Ademijevu poziciju igrati Nikola Moro, ali teško je da će posao koji odrađuje Ademi moći obavljati sam pa će mu vjerojatno pomagati još jedan suigrač iz linije, možda eto Amer Gojak. Što se izostanka Petkovića tiče, on je također bitan kotačić u stroju Nenada Bjelice, ali nekako ga može zamjeniti Mario Gavranović. No, Dinamova se taktika mijenja ulaskom Gavranovića koji je profilom u potpunosti drugačiji od Petkovića.

Kažemo, nitko ne garantira da Bjelica ponovo neće izvući nekog asa iz rukava i iznenaditi novom taktikom, čak i formacijom, kao protiv Atalante kada je odigrao 3-5-2, ali nekako se čini da bi protiv Šahtara to zaista mogla ostati 4-1-4-1. Tko će igrati? Pa vjerojatno standardna postava, Livaković na golu, Stojanović, Dilaver, Perić i Leovac u zadnjoj liniji, Moro, Olmo, Hajrović, Gojak i Oršić u sredini, te Gavranović u vrhu. Dakako govorimo o postavi u kojoj Ademija i Petkovića neće biti, ali još nije poznato hoće li zaigrati ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasit ćemo kako su utakmice sa Šahtarom u Ukrajini i već u sljedećem kolu u Zagrebu, ključne utakmice za Dinamo. Ostvare li tu pobjede, "modri" će gotovo sigurno prezimiti u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo