ŠTO BI MU TO TREBALO ZNAČITI? / Možda će vas razočarati komentari trenera Barcelone na vrhunski nastup Rakitića

Image
Foto: Profimedia

Kada god uđe ili dobije šansu, Rakitić briljira i šteta je što nije više na terenu

30.10.2019.
9:10
Profimedia
VOYO logo

Premda je prošle sezone bio nezamjenjiv i odigrao je više od 50 utakmica za Barcelonu, ove sezone za hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, baš i nema mjesta u momčadi katalonskog diva. Dolaskom Frenkieja De Jonga, Hrvat je, ha nažalost iz realnog razloga, ispao iz momčadi jer se pokazalo da Nizozemac unosi potpuno novu dimenziju u momčad Ernesta Valverdea. Rakitić je zbog toga marginaliziran i u potrazi je za novim klubom, ali kada god dobije i najmanju šansu kod Valverdea, on ju i iskoristi.

Iako je Barcelona s De Jongom izvrsna, ne možemo nikako reći da ona s Rakitićem nije, a toga su svjesni i navijači koji mu već po tko zna koji put ove sezone skandiraju prilikom ulaska na teren. Ovacije je Rakitić dobio i na utakmici s Valladolidom (5:1) kada je ulazio baš umjesto De Jonga u 60. minuti. Cijeli Camp Nou se podigao i zapljeskao Rakitiću, a kako im je on vratio? Pa sjajnom igrom i prelijepom asistencijom Lionelu Messiju za 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Rakitic During match Granada CF versus FC Barcelona at Los Carmenes stadium Saturday 21 September 2019 Cordon Press, Image: 472281684, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Antonio Luis Juárez / Cordon Press / Profimedia

Pohvala, ali...

Kazali smo, kada god uđe ili dobije bilo kakvu šansu, Rakitić briljira i zaista je šteta što nije više na terenu... A što o svemu tome kaže trener Barcelone? Kao u uvijek diplomatski upućuje riječi hvale za Hrvata, ali onda obavezno slijedi "ali".

"Teško je igrača poput Rakitića ostaviti na klupi, ali mi imamo puno dobrih igrača. Između njih vlada zdrava konkurencija", rekao je trener Barcelone. Što bi mu to trebalo značiti? Pa vjerojatno da će biti isto kao i do sada, Rakitić će dobiti mrvice, ovacije publike i tapšanje po leđima, ali vratiti se u prvu momčad neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo