'Kad su se oči privikle na mrak, vidio sam da Peđa i ja ležimo jedan kraj drugoga!'

'Mnogi vele da je u Zagrebu Srbija sama sebe pobijedila. Ne slažem se s time, mi smo Srbiju natjerali na greške.

5.9.2013.
20:17
VOYO logo

"Očekujem Srbiju koja će od prve minute biti agresivna, krenuti u napad. Naš suparnik ima sjajne igrače, znam da ti isti igrači osjećaju pritisak pobjede, zbog domaće publike. Znam kako smo se mi kao domaćini osjećali u Zagrebu i kakav smo pritisak osjećali. Mi trebamo biti pametni, hladne glave i čekati svoju šansu", rekao je Darijo Srna, kapetan hrvatske reprezentacije prije večernjeg treninga na beogradskoj Marakani, Na konferenciji za novinare većini pitanja bio je izložen Igor Štimac. Naš izbornik je bio dobro raspoložen.

"Ja kad dolazim privatno u Beograd nemam osiguranje. Ovo je posjet službene naravi i mjere osiguranja priliče. Moramo zahvaliti domaćinima na vrhunskom osiguranju. Svi su nam pravi domaćini i mogu reći samo velika hvala. Moje stanje je takvo da se brinem kako igrače dovesti u stanje da pruže najviše", rekao je Štimac i na pitanje o pritisku dodao: "Ne bih se složio da smo mi opterećeniji. Hrvatska ne mora juriti nigdje i nikoga. imamo dovoljno iskustva u kvalifikacijama, imam iskusnu momčad, nemamo razloga juriti. Naša reprezentacija nikad nije tako rano osigurala drugo mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je na konferenciji za novinare citirao i Ćiru Blaževića.

"Znate što bi rekao naš bivši izbornik Ćiro. Rekao bi da utvara da sve zna. Što se mene tiče, mogu reći da sam uvjeren da znam slabe točke Srbije. Mnogi vele da je u Zagrebu Srbija sama sebe pobijedila. Ne slažem se s time, mi smo Srbiju natjerali na greške. Želimo dobiti u Beogradu, tada bi nam bio puno lakši put za Južnu Koreju. Nije nam ta destinacija baš blizu. S pobjedom bi lakše na dalek put."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski novinari ustrajali su na atmosferi koja čeka Hrvate na Marakani.

"Ipak imam sreću da u momčadi imam igrače koji svaki tjedan igraju na prepunim stadionima. Igraju u dvobojima Lige prvaka, tako da ne mislim da će ih beogradska atmosfera omesti. Ne očekujemo pljesak s tribina, no navikli smo na sve. Sutra je velika utakmica, pred nama je veliki suparnik i naša želja je predstaviti se u najboljem izdanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li opet nestati struje, što bi tada napravili, pitalo se Štimca.

"To su samo sjećanja. Ne očekujem tako nešto, a ni danas ne znamo što se onda dogodilo. Sjećam se trenutka prije 14 godina da sam u trenutku kada su se oči privikle na mrak da sam vidio da Peđa Mijatovići ja jedan kraj drugoga ležimo na travi..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan prije utakmice proći granicu na Bajakovu, između Hrvatske i Srbije nije niti najmanji problem. "Idete li na utakmicu?", pitao je policajac, "Idemo, bio je odgovor."

I začudo, granični policajac Republike Srbije je vratio putovnice i signalizirao pokret. Niti je pitao jesmo li novinari, navijači, samo je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kreni!"

U Beogradu se ne osjeća ugođaj velike utakmice. Naprotiv, grad živi svojim uobičajenim životom, a oko betonske grdosije, Marakane, gužvi nema. Prema zadnjim podacima za dvoboj Srbije i Hrvatske prodano je tek petnaestak tisuća ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji se zgražaju nad tim podatkom. Očito je netrpeljivost navijača i javnosti prema čelništvu Srpskog nogometnog saveza učinila svoje. Dan prije utakmice na Marakani otvoreno je nekoliko blagajni, redova nema. Tek pojedinci, mahom mlađe dobi, kupuju ulaznice. Ni traga nekoj pomami za ulaznicama.

Unaokolo stadiona raspoređene su silne policijske snage. Navlas isto bilo je i u četvrtak ujutro kada je čak i zaustavljen promet dijelom autoceste od beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" sve do grada. Reprezentacija je i u hotelu Hyatt pod pravom sigurnosnom opsadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak na večernji trening u četvrtak bio je prava generalna proba i za utakmicu. Policiija na sve strane, zaustavljen promet, ništa se nije prepuštalo slučajnosti. A. K.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo