IRON IGOR / Štimac je divljao pa poslao pismo savezu: 'Svjetski sam prvak i ugledni trener'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Indija je prošla i Libanon te je sada u polufinalu prvenstva...

2.7.2023.
14:07
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski strateg na klupi Indije Igor Štimac dva puta u dvije utakmice je dobio crveni karton na Južnoazijskom prvenstvu na kojem sudjeluje s Indijom. Podsjetimo, Štimac je pocrvenio je u završnici prvog poluvremena utakmice prvog kola protiv Pakistana kada je spriječio Abdullaha Iqbalu u brzom izvođenju auta.

Image
IRON IGOR /

Dok su Vatreni izgubili u velikom finalu, pogledajte kako je Štimac slavio sa svojim Plavim tigrovima

Image
IRON IGOR /

Dok su Vatreni izgubili u velikom finalu, pogledajte kako je Štimac slavio sa svojim Plavim tigrovima

Bivši izbornik Vatrenih zbog crvenog je dobio zabranu voditi svoju reprezentaciju, a odmah iduću utakmicu nakon odrađene kazne je dobio još jedan crveni karton. Prvo je u 62. minuti dobio žuti karton, da bi zbog prigovora bangladeškim sucima u 80. minuti dobio crveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indija je prošla i Libanon nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca te je sada u finalu prvenstva, a Štimac je poslao pismo azijskom nogometnom savezu kako bi mogao voditi utakmicu, priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Svjetski sam prvak i ugledni trener'

“Pišem vam kako bih ponudio svoje viđenje situacije u kojoj sam dobio crveni karton tijekom nedavne utakmice protiv Kuvajta na SAFF kupu u Bangaloreu. Prvo i najvažnije, iskreno žalim zbog svojih postupaka koji su rezultirali crvenim kartonom koji sam dobio tijekom utakmice protiv Pakistana 21. lipnja 2023. Shvaćam posljedice svojih postupaka koje su utjecale na utakmicu, kao i na moju momčad u cijelosti. Vjerujem da su moji postupci u susretu s Kuvajtom potencirani spomenutim događajima iz prvog incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao bivši reprezentativac, ugledni trener i izbornik Hrvatske, jedne od najuspješnijih momčadi svijeta u posljednja dva desetljeća, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu U-20, uvijek sam nastojao podržati vrijednosti poštene igre, poštovanja i integriteta, kako na terenu tako i izvan njega.

Image
Foto: Profimedia

Shvaćam da na prvi pogled moji postupci mogu izgledati proturječni navedenim načelima. Uvjeravam vas da ni na koji način nisam htio diskreditirati nogomet kao sport. Tijekom utakmice bilo je više incidenata koji su sami po sebi doprinijeli da emocije kulminiraju. Kao što dobro znate, ovakve vrste incidenata događaju se u žaru trenutka te ozbiljno ugrožavaju kvalitetu nogometa i utječu na sam dignitet igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša predanost prvenstvu Južnoazijskoga nogometnog saveza istaknuta je činjenicom da smo s velikim trudom organizirali ovaj turnir. Zauzvrat, ne očekujemo nikakav poseban tretman, već jednostavno da nam se dopusti igrati u skladu s pravilima poštene igre te čuvanja digniteta igrača i nogometa.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo