PLAVI KORAK DO 'RAJA' /

Stigle jakosne skupine za novu sezonu Lige prvaka, Dinamo čekaju opake ekipe

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Ždrijeb za grupnu fazu Lige prvaka održat će se u četvrtak, 29. kolovoza 2024.

22.8.2024.
14:35
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici završnog pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na Maksimiru svladao azerbajdžanski Qarabag s 3-0 (1-0) i napravio velik korak prema plasmanu u najelitnije europsko klupsko natjecanje koje se ove sezone igra u potpuno novom formatu.

Image
LIJEP KOMPLIMENT /

Dinamo ima jednu od najboljih akademija u Europi, u leđa im gleda i Manchester City

Image
LIJEP KOMPLIMENT /

Dinamo ima jednu od najboljih akademija u Europi, u leđa im gleda i Manchester City

Ždrijeb za grupnu fazu Lige prvaka 2024./25. održat će se u Grimaldi Forumu u Monaku u četvrtak, 29. kolovoza 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčadi su podijeljene u četiri jakosne skupine, a automatizirani softver će nasumično izvući osam protivnika za svaku momčad, nakon čega će biti poznato koje četiri utakmice će pojedina momčad igrati kod kuće, a koje četiri u gostima.

Umjesto 32 momčadi podijeljene u osam skupina po četiri, sad je tu 36 momčadi koje čine jedinstvenu ligu. Svaka momčad će u jedinstvenoj skupini odigrati osam utakmica, što je dvije više nego u prošlim izdanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon te faze, osam najboljih plasirat će se izravno u osminu finala. Momčadi koje završe između devetog i 24. mjesta imat će međurundu u kojoj će tražiti osminu finala. Posljednjih osam momčadi iz skupine ispada iz europskih natjecanja.

Jakosne skupine

U četvrtak su na društvenim mrežama objavljene potencijalne jakosne skupine i Dinamo, ako prođe Qarabag, prema njima bio bi u trećem potu i prijete mu pravi velikani. Promjena ove sezone je i ta da mogu međusobno igrati ekipe iz istog pota, pa tako Dinamo, primjerice, može igrati protiv Celtica ili Feyenoorda.

Utakmice prvog kola Lige prvaka igrat će se od 17. do 19. rujna. Kroz listopad i studeni na rasporedu su po dva kola, jedno kolo odigrat će se u prosincu, a grupna faza Lige prvaka prvi će se put igrati i u siječnju. Naime, 21. i 22. siječnja, te 29. siječnja na rasporedu su posljednja dva kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Lige prvaka igrat će se 31. svibnja 2025. godina na Allianz Areni.

LIGA NACIJA: Utakmice hrvatske reprezentacije gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo