STIGLA KONAČNA PRESUDA: / Uefa detaljno pojasnila odluku koja je Park prinčeva bacila u očaj

Image
Foto: AFP

Nakon šokatnog ispadanja PSG-a podiglo se dosta prašine u javnosti

8.3.2019.
11:56
AFP
VOYO logo

Nogometaši Manchester Uniteda senzacionalno su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su na Parku prinčeva pobijedili PSG sa 3-1 i tako nadoknadili poraz 0-2 iz prve utakmice. Crveni vragovi tako su postali prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je nadoknadila domaćih 0-2 i prošla dalje. U dosadašnja 34 puta to nitko nije uspio.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi (90+4) kada je slovenski sudac Skomina, nakon intervencije iz VAR sobe, dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom. Pucao je Dalot, a rukom je igrao Kimpembe. Jedanaesterac je sigurno izveo Rashford za pobjedu Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neymar poludio

"Ovo je sramota. Imaju četvero ljudi koji ne razumiju nogomet u VAR sobi i oni gledaju usporene snimke. Kako mogu dosuditi igranje rukom kada ga je lopta pogodila s leđa. To ne može biti penal", objavio je Neymar na svom Instagram profilu, a u poruku je uključena i psovka.

Image
Foto: AFP

Manchester United's English forward Marcus Rashford (R) celebrates after scoring a penalty during the UEFA Champions League round of 16 second-leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Manchester United at the Parc des Princes stadium in Paris on March 6, 2019. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

Dva dana poslije utakmice stiglo je Uefino pojašnjenje sporne odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je pregledao snimku iz različitih kuteva iz VAR sobe su preporučili glavnom sucu da pregleda snimku. S obzirom na ot da nije jasno vidio igranje rukom tijekom utakmice, sudac je morao na terenu pregledati snimku. Nakon toga utvrdio je da udaljenost koju je lopta prešla nije bila kratka i da nije mogla iznenaditi igrača. Ruka braniča PSG-a nije bila blizu tijela, što je njegovo tijelo učinilo većim pa je to rezultiralo zaustavljanjem lopte na putu prema golu. Sudac je zbog toga dosudio penal. Odluka je donesena u skladu VAR protokola", navodi Uefa.

Situacija iz Portugala

Stiglo je pojašnjenje i za penal u 117.minuti utakmice između Porta i Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"VAR je utvrdio da nije bilo zaleđa da bi glavni sudac potom potvrdio da nije bio svjestan da je došlo do kontakta u kaznenom prostoru. Zatražio je da se pripremi snimka, a nakon pregledavanja odlučio je da treba dosuditi penal zbog povlačenja suparnika", stoji u pojašnjenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo