STIGLA JE KONAČNA POTVRDA, A IZAZVAT ĆE VELIKI BIJES: / 'Oko sokolovo' otkrilo je li sudac na kraju oštetio Osijek

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1.6.2020.
21:40
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je velikim preokretom (3:2) stigla do finala Kupa, a utakmicu je obilježio čitav niz spornih odluka suca Igora Pajača koje su drastično utjecale na razvoj i ishod utakmice, kao i vrlo grubih startova, ogromnog broja kartona i na koncu je sve kulminiralo fizičkim napadom Erosa Grezde na Antonija Čolaka nakon utakmice na parkingu pred Rujevicom.

Međutim, sve je nekako počelo diskutabilnim odlukama suca, a sada je svoju stručnu analizu njegova posla na utakmici Rijeke i Osijeka, dao sudački ekspert Marijo Strahonja. On kaže da je sve zapravo počelo već u četvrtoj minuti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

31.5.2020., Stadion Rujevica, Rijeka - Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa izmedju HNK Rijeka i NK Osijek. Antonio Colak Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Crveni karton Osijeku

"Upravo je rani start u 4. minuti, Lončar na Gorgonu, bio plod nervozne i nekontrolirane utakmice. U toj je situaciji igrač Osijeka trebao biti isključen. U ovim situacijama ne postoje olakotne okolnosti, ovdje imamo intenzitet i namjeru, svjestan let igrača prema nozi. I to jedino može rezultirati isključenjem", rekao je Strahonja za HRT.

Kaos je nastao nakon što je u 56. minuti Pajač neopravdano dao drugi žuti karton Kleinheisleru. Igrač Osijeka nije napravio prekršaj nad igračem Rijeke, Lončarom, ali sudac je pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na kuteve kamera, čini se da ovdje nije bilo kontakta i ovo je pogreška suca. VAR suci u ovoj situaciji propisano protokolu ne smiju koristiti", jasan je bio Strahonja.

Image
Foto: HNTV Screenshot

Penal za Rijeku

Zatim je u 73. minuti nakon slabašnog zračnog duela Talysa i Capana doudio penal za Rijeku. "Igrač Osijeka loptu odnosi glavom i svojom prirodno otvorenom rukom i ovo nije intenzitet za kazneni udarac. Također želim naglasiti da se u ovoj situaciji VAR ne smije oglasiti jer sudac audiovezom prenosi VAR sucima što je vidio, a ukoliko se VAR suci uvjere u smjernice glavnog suca, nemaju pravo dodatno kontrolirati", objasnio je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Screenshot

Sada kada je sudački ekspert potvrdio da je Pajač pogriješio, moglo bi biti još bijesnih reakcija iz Osijeka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo