HNS posramljen: / 'Izbor Sukera i clanova Izvrsnog odbora nije legalan'

Gledatelji HRT-a i emisije Otvoreno u ponedjeljak na vecer mogli su svjedociti novom okrsaju na relaciji HNS - Hajduk.

2.12.2014.
9:46
VOYO logo

Kao sto se i ocekivalo, predstavnik Hajduka Vjekoslav Hrabar vodio je pravi mali rat s HNS-ovim povjerenikom za sigurnost Zoranom Cvrkom, a nije ostao duzan niti nacelniku Uprave policije Krunoslavu Borovcu, kojem je postavio zanimljivo pitanje.

"Kazete da ste rijesili pitanje huligana na stadiona. Ako je tako, gdje je onda publika? Gdje su obitelji na stadionima ako huliganizma vise nema"?.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrabar je ostao uskracen za konkretan odgovor Borovca.

Predstavnik Hajduka je imao puno toga za reci o HNS-u. Naravno, nista lijepog...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ekDjbf9fmIg

"HNS nije izabran na demokratski nacin kao mi. Vidjeli smo sto se dogodilo na skupstini koja je tri puta bila prekidana. Jasno je kako je izabrana, nemojte mijesati kruske i jabuke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je potvrdio i trener svih trenera, Miroslav Ciro Blazevic, koji je bio gost u zadarskom studiju.

"Narod je uvijek u pravu. Tko to nije shvatio, taj je utopist. Cvrk tvrdi da je izbor Sukera i clanova Izvrsnog odbora legalan, ali nije. On je bio totalno nelegalan! To nitko ne moze osporiti. Mozda se bas u toj njihovoj povijesnoj sjednici stvorila ta gruda nezadovoljstva koja se pocela kotrljati i koja je dobila takav volumen u hrvatskim gradanima. Nije se slucajno okupilo 30 tisuca ljudi i da se na svakom stadionu vice HNS pederi nogomet ste sjebali. To svi vicu, nije stvar Hajduka. Nogometni puk je prepoznao nepravdu koja se godinama cini.", izjavio je Blazevic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrabar je istaknuo i neujednacene kriterije kod kaznjavanja klubova zbog nereda navijaca.

"Nedavno na derbiju u Poljudu izmedu Hajduka i Dinama dvije su rakete pogodile svecanu lozu. Dinamo je kaznjen s deset tisuca kuna. O cemu imamo pricati? Vi imate svog poltrona Vlajcevica koji ne smije kazniti Dinamo sa 100 tisuca kuna! Kad kriteriji budu isti za sve klubove, onda mozete polemizirati i reci da ste u pravu", prokomentirao je Hrabar. Cvrk na to nije imao konkretan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borovcu je u emisiji bilo postavljeno zanimljivo pitanje. Naime, Klub navijaca Armada je nacelniku Uprave policije putem priopcenja pitao zasto se Zdravko Mamic ne nalazi na tkz "crnim listama", a visestruki je osudivani prekrsitelj? Voditelj emisije je postavio spomenuto pitanje Borovcu, a ovaj je odgovorio.

"Na listama su osobe koje su pocinile kaznjive radnje iz Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima. Mamic ne spada u C kategoriju u kojoj se nalaze oni koji su visestruki prekrsitelji jer nije pocinio vise kaznjivih djela".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo