Sterilni Dinamo ostao bez 'hercegovačke kante'

Nogometaši RNK Splita pobjednici su memorijalnog turnira Andrija Anković u Gabeli.

20.1.2012.
17:42
VOYO logo

Split je u Gabeli priredio iznenađenje pobijedivši Dinamo u finalu memorijalnog turnira Andrija Anković. Iako su Modri dominirali većim dijelom utakmice, sterilni napadači hrvatskog prvaka nisu uspjeli probiti vatara Andriju Vukovića.

Regularni dio završio je bez pogodaka nakon čega se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Za Splitovce su zabijali Rašić, Pehar, Baraban i Čop, dok je Obilinović pogodio gredu. S druge strane zabili su Beqiraj i Leko, a Kovačić i Badelj nisu uspjeli svladati Vukovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč porazu Ante Čačić bio je zadovoljan izvedbom svojih igrača, no ne i rezultatom. "Cilj nam je bio osvojiti turnir, a obzirom da smo 90 minuta dominirali protiv ozbiljne ekipe kao što je Split, mislim da smo zaslužili pobjedu. Autoritativno smo se postavili i nisam nezadovoljan, ali nije nema mudrost reći da bih bio sretniji da smo osvojili turnir. Nismo uspjeli realizirati nadmoć, ali zaista je jako teško po ovakvom terenu napraviti šansu iz igre. Diktirali smo ritam, bili bolji i dominirali tako da mogu biti zadovoljan." Loš segment Dinamove igre ponovno je bila realizacija:

"Stvorili smo jako puno prilika u ove tri utakmice, a mislim da je najveći razlog slabe realizacije loš teren. Kada dođemo u bolje uvjete mislim da će i realizacija biti na višem nivou. Jedanaesterci su uvijek lutrija i očito nismo bili dovoljno koncentrirani", istaknuo je Čačić. Za kraj strateg Modrih čestitao je Splitovcima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Split je čvrsta i organizirana ekipa što uostalom potvrđuje i njihovo treće mjesto na ljestvici. Čestitam im na pobjedi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo