KONAČNO IMAMO ODGOVOR / Statistika pokazala tko je odigrao najbolju utakmicu u povijesti na SP za Vatrene

Image

Dok se Dalić Boysi pripremaju za prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije koja je na rasporedu u srijedu u 13 sati, mi smo vam u suradnji sa SofaScoreom odlučili donijeti pregled najboljih pojedinačnih predstava hrvatskih igrača na svjetskim prvenstvima

15.11.2022.
14:27
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija već je pri svom prvom pojavljivanju na Svjetskom prvenstvu pokazala da će biti riječ o novoj europskoj nogometnoj sili. Vatreni su otišli sve do polufinala gdje su poraženi od Francuske, a trijumfom u utakmici protiv Nizozemske kući su se vratili ovjenčani broncom.

Plasirali su se Vatreni na mundijal svaki put od tada izuzev 2010. godine, a iako do 2018. nisu prolazili skupinu gotovo sa svakog Svjetskog prvenstva su se vraćali odigravši makar jednu utakmicu vrijednu sjećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOJI SU VAM BOLJI? /

Evo kako izgledaju Vatreni u PES-u i FIFA-i: Od onih pogođenih u detalj do neprepoznatljivih

Image
KOJI SU VAM BOLJI? /

Evo kako izgledaju Vatreni u PES-u i FIFA-i: Od onih pogođenih u detalj do neprepoznatljivih

Rođenje 'ubojica' svjetskih prvaka

Rušila je Hrvatska na najvećoj svjetskoj smotri Argentinu, Njemačku i Italiju, padali su Japanci, Nigerijci, Danci, Rusi…

Dok se Dalić Boysi pripremaju za prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije koja je na rasporedu u srijedu u 13 sati, mi smo vam u suradnji sa SofaScoreom odlučili donijeti pregled najboljih pojedinačnih predstava hrvatskih igrača na svjetskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među pet najboljih nalaze se po dvije prezentacije naših reprezentativaca iz 1998. i dvije iz 2018. te jedna iz 2014.

Od Stanića i Aljoše do Perišića i Luke

Na samom vrhu s neprikosnovenih 8.9 se našla utakmica koju je Ivan Perišić odigrao protiv Engleza u polufinalu SP-a u Rusiji. Podsjetimo, Perišić je prvo karate potezom zabio za izjednačenje na centaršut Šime Vrsaljka, a potom u produžetku i glavom asistirao Mariju Mandžukiću za konačnih 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je imao i još nekoliko opasnih udaraca, pogodio je vratnicu, a uz to je cijelu utakmicu terorizirao englesku obranu.

Image
Image

Iza njega su se s istovjetnih 8.5 posložila četiri igrača sa svojim najboljim utakmicama. Prvu takvu je odigrao na debiju Hrvatske na SP-u Mario Stanić u pobjedi Vatrenih protiv Jamajke 3:1. Stanić je strijelac prvog pogotka na svjetskim prvenstvima za Lijepu našu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu je ocjenu dobio Luka Modrić za svoju maestralnu predstavu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. protiv domaćina (2:2). Aljoša Asanović je dobio 8.5 za predstavu u osmini finala SP-a u Francuskoj 1998. godine protiv Rumunja (1:0).

Mandžukićeva simultanka 2014.

Vatreni lakat je u tom dvoboju imao ključnu ulogu jer je upravo na njemu napravljen prekršaj za kazneni udarac iz kojeg je Davor Šuker zabio pogodak vrijedan prolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, među top pet se našla i utakmica koju je Mario Mandžukić odigrao protiv Kameruna 2014. godine (4:0). Mandžo je Kameruncima zabio dva pogotka u razmaku od 12 minuta. Nažalost taj trijumf nije bio dovoljan za plasman u osminu finala, ali Mandžukićeva predstava je zasigurno jedna od najboljih koje smo imali priliku gledati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo