Statistika otkriva sramotu: Slavni trener bez ideje, bez igre i bez rezultata

10.2.2015.
13:01
VOYO logo

Još kad je tijekom ljeta potrošeno preko 200 milijuna eura na pojačanja, predvođena super-zvijezdama Angelom di Marijom i Radamelom Falcaom, sve je ukazivalo na povratak slavnim danima iz razdoblja neuništivog Alexa Fergusona. Današnja slika, međutim, nije ništa bolja od one koju je lani u ovo doba nudio Moyes.

Istina, United je nakon 24 kola Premierlige na četvrtom mjestu, što je svakako bolje od sedme pozicije na kojoj je završio prošlu sezonu, no statistika otkriva da prevelike razlike između Van Gaalova i Moyesova Uniteda zapravo nema. Osim, onih spomenutih 200 milijuna eura. Nakon 24 ligaška kola Crveni vragovi imaju 12 pobjeda, baš kao i lani u istom dijelu sezone. Današnji je United postigao samo jedan pogodak više od lanjskog (40-39), ali je uputio i manji broj udaraca, kako ukupno (229-249), tako i unutar okvira gola (110-116). U obje je sezone u 24 kola sedam puta sačuvao mrežu čistom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Ono što posebno boli navijače Uniteda je praktički potpuni izostanak smislene igre. Van Gaal očajnički pokušava pronaći dobitnu formulu, mijenja početne postave, gura igrače na pozicije koje im nisu prirodne… U sredini terena je tako pokušao i s krilom Di Marijom i s napadačem Rooneyjem, ali igra Vragova se i dalje svodi na napucavanje dugih lopti prema naprijed. Engleski su statističari izračunali da je United ove sezone uputio 1861 dugačko dodavanje (preko 32 metra), manje samo od Burnleyja (1877), što više od svega svjedoči o izostanku bilo kakve igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj još jedan poražavajući podatak za Van Gaala. Ove sezone United nije uspio pobijediti ni u jednoj od osam utakmica u kojima je prvi primio gol! Za usporedbu, čak je i Moyesov United slavio četiri puta nakon što se našao u zaostatku, a posebno bode u oči sezona 2012/13, posljednja u kojoj je na klupi bio Ferguson - Manchester je tada čak devet puta kreirao preokret i iz ponora dolazio do pobjeda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo