'Pa zar je moguće, samo zato što je on, Platini, predsjednik UEFA-e?!'

'Pa zar je moguće da su je uzeli kao gotovu stvar samo zato što je on, gospodin Platini, predsjednik UEFE?!', obrušio se Mario Stanić na Michela Platinija u svojoj novoj kolumni.

20.11.2012.
11:42
VOYO logo

'U jednoj TV-emisiji posvećenoj nogometu, koju nisam pogledao u cijelosti, između ostalog, bilo je govora o stvaranju regionalne lige. Uključio sam se točno kod pitanja voditelja o mogućnosti stvaranja spomenute lige. Gosti emisije baš i nisu oduševljeni tom idejom i iz njihovih odgovora dalo se zaključiti da bi za nas to bio korak unatrag.

Uglavnom, svi uvaženi gosti su protiv stvaranja te regionalne (neki je zovu balkanske) lige. Navodno je bio i nekakav tajni sastanak negdje u Budvi (ako sam dobro čuo), na kojem se raspravljalo o tom pitanju. Sudjelovali su visoki predstavnici UEFA-e i tko zna tko još... Navodno je i sam gospodin Platini veliki inicijator ujedinjenja i stvaranja regionalne ili tzv. balkanske lige. O eventualnoj ligi ću možda neki drugi put, sad ću nešto o izjavi gospodina Platinija, koja je bila popraćena kroz naše medije nakon Dinamovog zadnjeg poraza u Ligi prvaka', piše Stanić u kolumni za Igralište.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo je već dosta vremena, ali što mogu kad patim od sindroma zvanog zakašnjela reakcija?! Bolje ikad nego nikad.

Da vas podsjetim, g. Platini je navodno izjavio da je Dinamu nužno potreban bolji golman. Tako sam čitao po novinama. Dojadilo gledati gosp. Platiniju ovakav anemičan Dinamo, dojadilo mu gledati Kelavu kako vadi lopte iz mreže. On bi još jaču Ligu prvaka, s jačim predstavnicima iz ovih krajeva. Kad god pogleda Ligu prvaka na koju je i sam ponosan jer je i njegovih ruku djelo, on vidi – pogodite koga? Kelavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ima noćne more, tko zna, čim zatvori oči, uđe u carstvo snova, iznenada mu se pojavi jasna slika Dinamovog golmana. Pa nije Kelava kriv što mu u opisu radnog mjesta stoji da golman mora vaditi loptu iz mreže?! To bi g. Platini morao znati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, Platini gleda i čudi se koliko puta Kelava uporno prelazi preko bijele crte i vadi loptu iz gola. Nije mu jasno što golman radi unutar gola? Na crti i ispred crte bi golman trebao provoditi vrijeme, a ne unutar gola. Boraviti više u golmanskom prostoru, izlaziti na centaršuteve, raditi sve osim često vaditi loptu iz gola. Eureka – kroz glavu mu prođe brzi zaključak da Dinamo mora nabaviti boljeg golmana ako želi napraviti nešto u Ligi prvaka. Nekoga tko stoji ispred vrata ili ne zna put koji vodi unutar gola.

Pa zar je moguće da su je uzeli kao gotovu stvar samo zato što je on, gospodin Platini, predsjednik UEFE?!", pita se Stanić i poentira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda griješim, možda pretjerujem, ali smatram da netko može biti i predsjednik cijelog svijeta, ali to ne znači da ne može izvaliti glupost. J... ga, desi se.

Cijelu kolumnu možete pročitati na portalu Igralište.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo