'Što je zajedničko Davidu Copperfieldu i Messiju?'

U posljednjem je kolu Primere Leo Messi ostvario rekord vrijedan svakog divljenja. Postao je najbolji strijelac u povijesti Barcelone, a tek su mu 24 godine.

24.3.2012.
15:33
VOYO logo

"Što je zajedničko Davidu Copperfieldu i Lionelu Messiju? Prvi je američki mađioničar i iluzionist poznat u svijetu po svojim trikovima. Njegove najslavnije izvedbe su 'Nestajanje Kipa slobode' , 'Levitiranje nad Velikim kanjonom' i 'Prolazak kroz Kineski zid'. Magijom se počeo baviti u dobi od 12 godina. Lionel Messi je rođen 24. lipnja 1987. u Rosariju, Argentina. Njegove izvedbe se mogu vidjeti iz tjedna u tjedan, teško se odlučiti za najbolju prezentaciju, a magijom se počeo baviti s 5 godina. Naglašene sposobnosti su mu bilokacija, nevidljivost i sposobnost prolaska kroz zid, ne samo Kineski kako to radi Copperfield", istaknuo je Stanić u svojoj kolumni na portalu Igralište.hr.

"Kako objasniti fenomen zvani Messi. 150 golova u 203 utakmice Primere. Zlatna lopta, Zlatna kopačka... ali sve te nagrade koje je osvojio ili će osvojiti ne govore apsolutno ništa o onome najvažnijem - načinu na koji on to radi. Ovakva superiornost graniči sa znanstvenom fantastikom...Nema sumnje da Messi ima nadnaravne moći. Ja više u to ne sumnjam! Probajte malo pažljivije gledati kad dobije loptu, ostaje sakrivena i tek se ukaže u mreži iza leđa golmana. Messi ili nogometni Messija kako god hoćete, počeo se baviti magijom s pet godina. Na ulici ispred svoje kuće u Rosariju izveo je prvi trik po kojem je danas prepoznatljiv. Ta vještina sakrivanja lopte i ukazivanja iste u golmanskoj mreži je i danas nepoznanica nama običnim smrtnicima", nastavlja Stanić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nećemo saznati da li su doktori Barcelone pogriješili procijenivši da Messiju fali koji centimetar. Naravno da su centimetri bitni, uvijek se makar do sada tražilo da igrač bude visok, da bude jak, da može istrpjeti duel jer nogomet je sport pun kontakta. Sad nam je nogometna evolucija donijela nešto novo, nešto što ni najbolji nogometni analitičari ne mogu objasniti. Gledajući Messija zaključujemo da ulazimo u novu nogometnu dimenziju. Nema više kontakta. Odzvonilo je nogometu u kojem prevladavaju fizički dodiri ili kontakti. Pažljivo gledajte Messija, svi bi ga uhvatili ali ne mogu, bacaju se klizeći da ga samo dodirnu, ali bez uspjeha. Ne mogu ga niti za majicu uhvatiti a kamo li gurnuti. Jednostavno ga dodirnete onda i samo onda kad vam on to dozvoli. To vam je vrhunac ili savršenstvo magije!", divi se legendarni Vatreni.

"Ne pamtim velikog Pelea, protiv Maradone sam jednom čak i igrao a Messija sam gledao par puta uživo. Glupo i nezahvalno bi bilo uspoređivati te nogometne velikane. Samo želim reći da je za mene i isključivo za mene Lionel Messi manji rastom, ali u svakom slučaju veći mađioničar i veći iluzionist od Davida Copperfielda. Sretan sam što postojim baš u ovo vrijeme kad iz tjedna u tjedan mogu gledati performanse već sad legendarnog Messija", zaključio je Stanić na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo